torsdag 2 februari 2012

Huskvarna V 5

Tisdag: På förmiddagen gick Rebecca, Ali J, Batoul och Felix till biblioteket tillsammans med Frida. Det fanns många roliga böcker att låna. Dom andra barnen gick ut på gården för att leka. Vi åkte rutchkana, gjorde pannkakor i sanden mm. Sedan smakade det gott med lunch.
Efter lunch och avslappning läste vi en av böckerna vi lånat: Kråke i mejeriet. Där kunde man läsa om hur man mjölkar – hur mjölken kommer till mejeriet – vad man kan göra av mjölk. Vi läste även att alla fåren rymde ur hagen och baggen ville inte bli infångad. Därefter lek och mellanmål.

Onsdag: På morgonsamlingen plockade vi fram Gullan Bornemark som sjöng med oss. Vi hittade sången om Gubben i lådan så vi letade fram en låda att krypa ner i. Vi sjöng även om Min söta lilla ponny. Det var så kallt ute så vi lekte inne på fm. Vi hjälptes åt att bygga en stor koja med kuddarna. Det var lite svårt att lägga på taket, även om fröken hjälpte till, det ville bara rasa. Även i andra rummet var det bygge på gång. Rebecca och Felix byggde krokiga vägar och fina hus med klossarna. Innan lunch läste vi om Den lilla gumman.
Efter lunch gick vi alla ut för nu var det lite varmare ute. Lek på gården tills vi gick in för att äta mellanmål.

Torsdag: På morgonsamlingen läste vi om Grodans A-B-C. Många bokstäver och många ord i alfabetet. Efter morgonsamlingen fortsatte Rebecca och Felix leka med sitt klossbygge som hade stått kvar över natten. Nils och Elise hjälpte Abbe att baka kex, Astrid, Gunnar och Ville lekte i dockvrån, Elia, Gordon och Hedvig plockade fram dom stora djuren och även Simon och Tuva hälsade på dom. Innan lunch hade dom äldsta barnen Kristen samling och Rebecca hade samling med 4-åringarna, bl a fick Ville göra fotavtryck. Efter lunch gick vi ut för att leka tills det var dags för mellanmål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar