tisdag 7 februari 2012

Stora barn Hakarp v.6
Tisdag: Hujedamej så kallt det är ute. När vi kom till förskolan i morse var det -20 grader. Nu går vår kamin för högtryck. Synd bara att det inte kan komma lite mer snö. Det hade uppskattats av alla barn. Men vi får göra vårt bästa och åka pulka på den snö som finns.
Idag lekte vi inne på förmiddagen då vi tyckte det var en aning för kallt för utelek. Barnen byggde upp ett jättestort tåg av nästan alla våra stolar och kuddar. Sedan reste de tillsammans ut i världen.
Idag har vi också haft kalas för Viggo som har fyllt fyra år. Vi sjöng för honom och han fick öppna ett paket som innehöll en tiger. Sedan bjöd han alla barn på glass.
Efter lunch (som bestod av spaghetti och köttfärssås som Viggo önskat) klädde vi på oss alla varma kläder och gick ut och lekte på gärdet bakom kyrkan. Där hittade vi en rolig oas i mitten av gärdet där barnen klättrade och lekte. Vi hittade också ett spännande hål som såg ut som ett bo för något djur. Vi stack in pinnar i hålet för att se om något djur skulle bita tag i dem. Vi kikade också för att försöka se om vi såg några ögon. Tyvärr såg vi inget men det var spännande att fantisera om vem som eventuellt kunde bo där. Kanske har vi mer tur nästa gång vi besöker hålet.
Efter mellanmålet ägnade vi oss åt lugna aktiviteter så som pussel, magnetbygge och pyssel.

Onsdag: På förmiddagen har vi haft både innelek och utelek.
Efter lunch hade några barn en stunds skön vila. Några låg på golvet och lyssnade på musik medan några andra satt i soffan och lyssnade på saga. Vi läste en bok som Ida G. har haft med sig denna vecka i bokpåsen: "En ensam mullvad på en scen". De barn som inte var så trötta gjorde ett rörispass. Glad musik och glada skuttiga barn!

Torsdag: På förmiddagen tog vi en promenad för att leta upp en rolig plats att åka stjärtlapp på. Vi hittade en kulle där barnen kunde göra flera olika banor. På hemvägen stannade vi till och pratade med hästarna som var i hagen som vi gick förbi.
Efter lunch gjorde vi olika saker i olika grupper. En grupp (Nova, Alicia, Thilde, Ida G, Signe och Victor) vilade och en grupp (Mattis, Ida H och Elin F) spelade olika spel. De spelade bla. Uno och ett djungelspel. I den tredje gruppen som bestod av Oskar, Maja, Elin R, Emma, Tindra och Viggo läste vi först en flanosaga om den fula ankungen. Efteråt pratade vi om hur olika alla människor kan se ut men att vi alla ändå är lika mycket värda. Att det är viktigt att vara en bra kompis och inte säga dumma saker till varandra som kan göra kompisen ledsen. Alla har rätt att vara precis den man är oavsett utseende och ursprung.
Vi avslutade vår samling med "Gubben i lådan". Vi hade en låda som gubben eller gumman kunde använda på olika sätt när vi sjöng. Man kunde vara i lådan, på lådan och under lådan. Alla tyckte det var roligt och sjöng och skrattade. Resten av eftermiddagen ägnades sedan åt fri lek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar