måndag 30 januari 2012

Stora barn Hakarp v.5

Mån: Idag har vi haft massa rolig lek både ute och inne. Ute var det pulkor och stjärtlappar som var populärast men även andra lekar lockade. Elin och Ida försökte bygga med bildäcken så att man skulle kunna nå ända upp till grenarna när man klättrade på dem. Maja, Nova och Elin hade glassförsäljning. Det var kallt att äta glass ute i kylan. Burrr. Oscar, Aron och Tindra spelade bandy ute på gården. Signe och Thilde hade väldigt roligt i vår lilla pulkabacke som vi har på gården. Solen lyste, himlen var blå och vattnet droppade ner från taket fast det var lite kyligt ute. Härligt!
Efter lunchen delade vi in barnen i tre olika grupper. Gympagruppen hade röris tillsammans med Pethra, språkgruppen hade läsning och rim med Evelina och mattegruppen spelade spel, räknade och gjorde olika storleksbedömningar med Nina. Sedan var leken i full gång igen. Barnen lekte i dockvrån och i kapprummet där de spelade på synten och klädde ut sig. Målning med vattenfärg eller flaskfärg lockar också mycket just nu. Vi har köpt många nya fina färger som är roliga att prova på!

Tors: Nu har den riktiga vinterkylan nått oss. Som tur är visar gärna solen sig på himlen och värmer oss lite. Idag fyller Signe 5 år och vi hade kalas för henne med både glass och paket. Sedan var Oskar, Ida H, Nova, Thilde och Edit med Nina på en liten promenad. Vi gick förbi kyrkan men sen kom vi inte mycket längre för vi kom på att vi kunde gå ut på åkrarna bakom förskolan. Där gjorde vi snöänglar, jagade varandra, åkte "skridskor" med våra vinterstövlar på bäckens frusna vatten och såg spännande spår som antagligen var från en jätte och hans/hennes barn. Vi ville knappt gå tillbaka till Kyrkbacken igen vid lunchtid men hamburgarna (Signes önskan) lockade ju ändå lite. De andra barnen var kvar på Kyrkbacken målade och gjorde handavtryck med målarfärg. Efter lunch gick Pethra, Elin F. Tindra, Aron, Alicia och Maja på utflykt till backarna utanför Elins hus. Där åkte de pulka, stjärtlapp, grillade korv och drack varm choklad tillsammans med Elins familj. Barnen var duktiga och hade en mysig eftermiddag. De andra var kvar på Kyrkbacken och hade bokläsning med Susanne. Sedan målade de, lekte med kuddar mm.

Fre: Idag har vi haft fredagsmys här på Kyrkbacken. Vi var inne och lekte på förmiddagen eftersom att det var så kallt utomhus. Vi hann även med att titta på tecknad film och äta chokladboll inne på kontoret. Mysigt! Vi har haft lite bekymmer med strömavbrott de sista dagarna så mysfredagen fick fortsätta med att vi köpte riktiga pizzor på pizzerian och åt till lunch. Mums! Som tur var hade det blivit lite varmare ute under tiden som vi myste inomhus så efter maten gick vi ut och lekte en stund.
Hoppas myset fortsätter hemma och att alla får en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar