lördag 5 februari 2011

Små barn i Hakarp vecka 5

Måndag förmiddag ägnade vi åt sångsamling innan vi gick ut. Några av sångerna som vi brukar sjunga är "Bä bä vita lamm", "Lilla hästen Plopp", "Hjulen på bussen snurrar runt" och "Var är tummen". På eftermiddagen körde vi bland annat med småbilar i rutschkanan och lekte med några nya saker som vi fått, det var en fin kassapparat, dragleksaker och en verktygslåda!

Tisdagen kan vi nästan kalla för en sjukdag flera barn var hemma och vi både åt och lekte mycket tillsammans med de stora barnen. Till lunchen kom dom ner till oss och på eftermiddagen fick vi äta mellanmål uppe hos dom. Vi hann ju leka en hel del också och när vi var ute var det riktigt skoj att "kasa" i backen, det var jättehalt.

Onsdagen började med en resa för Maria och hon blev bjuden på mat i flygplanet av Edit, Filip och Hampus, man kan nästan gissa att någon har flygerfarenheter. Det är mycket man ska utforska i den här åldern och Edit fortsatte med att testa hur snabbt bollarna kan rulla nerför trappan i kojan.
Vi målade med flaskfärger och det blev fina alster som vi satte i ramarna så att alla kan titta.
Efter maten gick vi ut på gården.

Torsdagens fruktstund blev ett tillfälle till högläsning. Vi läste boken som Elin haft med sig, den heter "Mitt äventyr med de sju dvärgarna".
När vi läst färdigt gick vi ut till hönshuset, vi tittade efter ägg som inte fanns..... så det var roligare att klappa Joppe, som är våran kanin. Vi tror att han börjar längta lite efter våren och att få skutta i gräset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar