måndag 31 januari 2011

Stora barn Hakarp V.5

Hej alla läsare!

Ny vecka nya möjligheter! Idag började vi dagen med att fira Elliot som fyller 6 år vi åt frukt och god glass. Efter det så hade vi musik och rytmiksamling, vi använde oss utav våra instrument. Alla fick varsitt instrument tilldelat sig, vi benämnde instrumenten vid dess namn och man fick spela sitt instrument en och en så vi kunde höra hur varje instrument låter. Sedan hade vi en dirigent, det har ju alla orkestrar. Dagens dirigent heter Susanne! Instrument som vi använde var: maraccas, tamburin, trumma, kastanjetter, blockpinnar, triangel och bjällror. Vi sjöng en ny låt " Gesällvisan". Vi sjöng även på engelska, hur det lät kan ni lyssna här på bloggen. Vi alla blev väldigt nöjda med resultatet.



Tisdag: Under morgonen byggde alla killar med lego. Thilde, Maja, Alicia och Stella lekte på nedervåningen. Där har de lite nya saker som var roliga att leka med.
På förmiddagen gick vi ut och lekte på gården. Nu är det väldigt halt igen så man fick gå försiktigt.
Efter dagens lunch, som bestod av ärtsoppa, läste vi ett kapitel ur Pippiboken. Idag handlade det om när Pippi , Tommy och Annika gick iland på Kurrekurreduttön. Efter sagan satte vi oss vid bordet och alla barn som lyssnat på sagan fick varsin klump med lera. Av den skulle de skapa figurer ur sagan. Barnen tyckte först att leran var lite konstig att ta i men de vande sig snabbt och började modellera. Det blev Pippi Långstrump, båtar och palmer bla.
De barn som inte skapade med leran lekte i dockvrån. Under eftermiddagen hade vi fri lek inomhus.

Onsdag: Under förmiddagen firade vi Pontus som fyllde 6 år i måndags. Vi sjöng för honom, han öppnade ett paket och bjöd sedan sina kompisar på glass. Efter kalaset gick vi ut på gården och lekte. Idag var det väldigt blött, vilket de flesta barn tycker är roligt och det blev därför bra lekar med att samla vatten och laga blöt fin mat. Stella, Maja och Pontus följde med Nina till bokbussen och lånade lite nya böcker och skivor. De böckerna tittade vi i efter maten. Efter avslappningen var det fri lek inomhus. En del valde då att dansa till de nya skivorna som vi lånat. Olof och Axel hjälpte till att göra mellanmålet som idag bestod av toastade korvbröd.

1 kommentar: