tisdag 19 oktober 2010

Veckans händelser v.42 Stora barn Hakarp

Måndag: Idag fortsatte vi med sagan om Guldlock. Denna gång fick barnen vara publik när alla fröknar spelade teater för dem. Barnen satt med stora ögon och tittade när björnarna först kom in och satte sig vid bordet och skulle äta gröt. När björnarna sedan gick ut i skogen kom Guldlock in och smakade på gröten och prövade björnarnas stolar och sängar. När björnarna kom tillbaka från skogen och hittade Guldlock i lilla björnens säng sprang hon skrämd iväg. Barnen skrattade och tyckte det var jättekul. Sedan fick alla fröknar applåder av barnen. Under eftermiddagen fick barnen sedan leka med all rekvisita och än en gång försöka komma ihåg hur sagan går. Det var roligt att klä ut sig i de stora björnkläderna och den fina klänningen. Barnen kan sagan riktigt bra nu och det är roligt att vara med och se hur de leker och lär varandra.
Under dagen har vi också varit ute och lekt och vi har även målat med pastellkritor och vattenfärger.

Tisdag: Idag var det regnigt väder. På förmiddagen klädde vi på oss våra regnmunderingar och gick ut och spelade bandy på parkeringsplatsen. Lagen som möttes var Björnarna mot Tigrarna. Det blev några matcher spelade och turneringen slutade till sist oavgjort. När vi kom in serverades vegetarisk lasagne som smakade riktigt gott efter matchen.
Efter lunch läste vi ur kapitelboken om Pippi Långstrump. Barnen fick sedan rita teckningar som föreställde något ur sagan. Under tiden vi ritade lyssnade vi på lugn, klassisk musik.

Onsdag: Under förmiddagen tog några barn en promenad till skogen för att plocka höstlöv. Löven skulle vi sedan använda till att göra små lyktor av. Det fanns många löv att plocka och barnen kom hem med en hel fylld kasse. De barn som inte plockade löv lekte ute på gården. Efter en stund kom bokbussen och då fick Thilde, Tindra och Oskar följa med in och låna nya, spännande böcker.
Efter lunch hade vi vila. Vi var på de stora röda mattorna och gjorde massagesagor på varandra till klassisk musik. Mysigt!
Sedan plockade vi fram glasburkar, lim och penslar och satte igång att göra vackra ljuslyktor. Vi penslade lim på burkarna och sedan på löven vi plockat och satte på löven på burkarna. Det blir ett riktigt fint sken när man sedan tänder ett värmeljus i lyktan.
Resten av eftermiddagen ägnades åt lek både inne och ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar