torsdag 14 oktober 2010

Veckans händelser i Huskvarna v.40

Måndag: Felix, Johanna, Marie och Elisabeth har gått på en promenad där de tränade trafik, handlade mat och plockade kastanjer. Ali har varit på sin första inskolningsdag tillsammans med sin pappa. Rebecca och Astrid var inne och lekte med honom. Resten av barnen var ute på gården.
Efter avslappningen gick vi ut i det fina men blåsiga höstvädret och lekte på gården.
Eftersom att det är kanelbullens dag åt vi kanelbullar, frukt och mjölk till mellanmål.

Tisdag: Alla barn och fröknar gick iväg på en liten promenad och stannade och fikade vid Vapenvallen. Några av barnen gick en sväng runt ån medan några gick till skogen och lekte med pinnar och löv. När vi kom tillbaka smakade det gott med lunch.
Sedan var det lite avslappning och ”kristen samling”. Vi pratade om att vi inte får glömma att säga tack när vi fått något. Vi spelade med rytminstrumenten och sjöng lovsång.
På eftermiddagen blev det utelek.

Onsdag: Idag har vi varit på morgongudstjänst i kyrkan.
Vi stannade ute och lekte hela förmiddagen. Enzo, Elise, Felix och Astrid gick med Frida på en promenad. Vi andra cyklade, samlade ekollon och lekte på båten.
Vi stannade inne på eftermiddagen, pysslade, ritade, lekte med kuddar mm.
Mellanmålet åt vi inne.

Torsdag: Idag delade vi på barngruppen. De mindre barnen var inne och ritade, lekte i bollhavet, åkte på den stora bilen och lekte med småbilarna. De större barnen var ute på gården och hade vattenlek. Det var stora pölar på gården efter allt regn, vilket var mycket uppskattat. De samlade vatten i hinkar och vattenkannor och hällde det sedan i sin vattenbana som de grävt i sandlådan.
Vi hittade även en groda som vi följde ett tag för att se vart den var på väg och vad den skulle göra. Den hoppade till slut ner i sandlådan där vi fick lämna den för att vi skulle gå in och äta lunch vilken bestod av laxfileér, potatis och sås.
Efter avslappningen fick barnen hjälpa till att förbereda äppeldrickan som ska stå och dra över helgen. De delade äpplena och lade dem i en gryta med vatten, vin- eller citronsyra och bensoat över helgen. När det var klart var det fri lek inomhus som stod på schemat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar