torsdag 14 oktober 2010

Veckans händelser i Huskvarna v.39

Måndag: Felix, Rebecca, Isak och Elisabeth ritade teckningar till Kyrkbackens hemsida. Daniel, Johanna och Marie klistrade löv och satte upp på det stora höstträdet som vi har i lekrummet. De yngre barnen var ute och lekte på gården.
Efter lunch och avslappning gick alla ut och lekte på gården.

Tisdag: Idag var det de andra barnen som ritade sina teckningar till hemsidan. Vi hade en fruktstund innan vi gick ut på gården.
Efter lunch gick barnen till ”kristen samling” där vi berättade om änglarna som är med oss och skyddar oss. Vi hann även med att gå ut och leka en stund till innan mellanmål.

Onsdag: Vi har varit på morgonbön. Prästen Ann-Christine läste och berättade om Jacobs dröm. På söndag är det ”den helige Mikaels dag”. Vi sjöng om änglar. Ann-Christine berättade också att de barn som är 5 år får komma till kyrkan och hämta sin bibel på söndag em.
Vi var ute och lekte på gården. Abbe, Nina, Daniel, Marie och Johanna gick en liten ”höstpromenad”. Pratade om vad träden hette, hur bladen såg ut och om det fanns kottar eller något annat på träden. Vi plockade även löv i höstfina färger.
Efter lunch målade vi avtryck av lönnlöv och allöv.
Vi har även läst ”Bockarna Bruse”, lekt frisör och i dockvrån och byggt med järnvägen.
Efter mellanmålet gick vi ut för att leka på gården.

Torsdag: Promenad för de stora och promenad för de små. De små gick på promenad i närheten av förskolan – hade en liten fikapaus då de åt sin medhavda matsäck. De stora barnen gjorde en lång promenad som först gick mot Mjölkafållan där de åt av sitt fika som de hade med i ryggsäcken. Sen fortsatte promenaden till Stadsparken i Huskvarna där de lekte på den nybyggda lekplatsen och lagade lunch på stormköket.
När de kom hem var det skönt med avslappning. Daniel, Rebecca, Marie, Nils och Elisabeth spelade Memory med Ann-Charlott innan mellanmålet.

Fredag: Rebecca har velat lära sig att spela fotboll och skjuta mål så idag bar det av till fotbollsplanen med alla barnen. Igår em fick vi nya fotbollar av Gordons familj så det passade ju bra att testa dem idag. Vi tränade på att samarbeta, passa varandra och vänta på sin tur. Rebecca, Elisabeth, Marie, Johanna och Dorotea pysslade jättefina gubbar. Vi har även hunnit läsa böcker och lekt frisör, byggt med kuddar, spelat spel, pusslat och lekt med briomec under dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar