tisdag 12 oktober 2010

Veckans händelse stora barn Hakarp v.41

Måndag: Hej alla läsare! idag var det höst i luften! klart, kallt och soligt. Träden och naturen är otroligt vacker med så många olika färger. Vi har givetvis varit ute både på förmiddagen och eftermiddagen. Barnen har lekt på "kullen" på vår gård, de brukar tävla i två lag och tävlingen går ut på att man snabbast ska ta sig från kullens topp ner till grinden, den som är snabbast vinner. Veckans djurskötare är Signe och Aron, deras uppgift är att se till att djuren mår bra och har rent och fint i sina hem och även ger dom mat. Idag hade vi språksamling, vi delade upp barnen i tre olika grupper. I varje grupp hade vi olika aktiviteter såsom spela språkmemory, Kims lek, rim och ramsor och sagoläsning. Vi har övat på en ramsa som är så här:
klockan 1 -skulle du ha sett
klockan 2 - vad gör vi då?
klockan 3 - fick vi te
klockan 4 - såg vi en myra
klockan 5 - satte vi fingret i kläm
klockan 6 - åt vi kex
klockan 7 - lade vi oss ju
klockan 8 - tog katten en råtta
klockan 9 - gick mamma på bio
klockan 10 - sjöng vi en trio
klockan 11 - var vi oss för oss själva
klockan 12 - var det tyst på vårt golv
i den här ramsan tränar vi både språk och rim och snart även klockan, eftersom nästa gång ska vi använda oss utav en symbolisk klocka där visarna visar de olika klockslagen.

Tisdag: "Solen skiner himlen är blå, vad det är skönt att leva då högt i topp går allas humör och det är det som susen gör cha cha cha!" Visst påverkas vi av vädret och det här vädret blir man glad utav! Idag var det morgonsamling. Vi pratade om förra veckans besök i kyrkan, vad Karin pratade med oss om, alla barnen kom ihåg att det var Änglar hon pratade om. Att det är viktigt att vi inte glömmer bort att änglarna finns och att dom finns här fast vi inte kan se dom! Vi sjöng några av våra kristna sånger bland annat om änglarna. Jag, Pethra, inledde med sången :Jag blir så glad när jag ser dig! och berättade hur glad jag blir när jag ser alla barn och fröknar varje dag, jag frågade om barnen kunde känna den glädjen och även om barnen blir glada av att se sina kompisar och oss fröknar när de kommer hit! En väldigt viktig känsla för att vi alla ska må bra!
På eftermiddagen målade Aron, Signe, olof och Mattis till musik. Vi använde oss utav täckfärger och målade på ett stort papper tillsammans.
Onsdag: Utlyktsdag! Idag gav vi oss iväg tidigt, redan kl 9.15 stod vi beredda vid grinden. Eftersom det är älgjakt den här veckan så är vi begränsade i skogen. Vi promenerade bort förbi säteriet och sedan upp mot hästhagen strax innan EBK. När vi kom fram startade vi med vårt fika,,,mums! det smakade bra för lilla magen. Efter det blev det fri lek. Barnen hittade en jättestor En som de klättrade i, några höll till i busken hela utflyktstiden, andra klättrade bland stenarna. På vägen hem gick vi en helt ny väg(för oss) vi genade nämligen över åkrarna och hittade en jättestor järnbro som hjälpte oss över bäcken. Väl hemma blev det köttfärs och makaron låda, smakade mumma! Efter lunchen var det dags för filmen Rasmus på luffen, vi tänkte avsluta vårt arbete med boken som barnen har fått läst för sig och sedan ritat bilder till, med att se filmen. Så filmduken stod riggad och klar och barnen hämtade kuddar till att sitta på. Det blev ett trevligt avslut på vårt projekt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar