fredag 24 september 2010

Veckans händelser v.38 Hakarp stora barn

Måndag: Idag läste vi den klassiska sagan: Guldlock och de tre björnarna. Vi läste den med hjälp utav flanobilder och vi satt utomhus. Efteråt så pratade vi om de olika karaktärerna i berättelsen och barnen fick berätta vad de såg på bilderna mm. Vi kommer under den här hösten att använda oss utav sagan i vår verksamhet. Vi ska läsa den på lite olika sätt t ex flano, bok utan bilder, saker som gestaltar karaktärerna mm. Allt för att på ett roligt och inspirerande sätt öva på språk och matte. Längre fram kommer vi och barnen att dramatisera sagan både med och utan rekvisita.
Axel och Hugo var denna dag med Pethra i Gisebo och plockade majs. Vi åkte bussen med några utav barnen från Huskvarna/Kyrkbacken. Väl där startade vi med en frukt och lite prat på ängen. Sedan fick barnen två och två dela på en påse och plocka majskolvar. Bonden som ägde fältet berättade om hur vi skulle veta att majsen var färdig och hur vi sedan skulle skala dom. När alla var klara där blev det lunch på fältet. Avslutningsvis vägde vi våra påsar för att sedan bege oss hem med bussen igen.

Tisdag: Vi startade med en morgonsamling. Guldlock och de tre björnarna lästes med de barnen som inte hade varit med i måndags. Även för de här barnen blev det med hjälp av flano-bilder. Vi bestämde att nästa gång ska barnen själva få läsa sagan med hjälp utav bilderna. På förmiddagen hade vi rörelse inne med Angelica. Sedan har vi givetvis lekt i både dockvrå och legorum.

Onsdag: Idag hade vi sång och musik på förmiddagen. Alla barn var med och satt i en ring på golvet. Den här gången använde vi våra fina rytminstrument. Det är alltid lika spännande att plocka fram väskan med tamburinen, trumman, trianglarna och kastanjetterna mm. Barnen fick möjlighet att pröva olika instrument eftersom vi bytte med varandra mellan sångerna. Vi övade på att låta instrumenten vara helt tysta när vi inte sjöng och att inte börja spela eller sjunga förrän vi räknat till tre. Barnen fick i tur och ordning vara den som räknade innan vi började. Sångerna vi spelade och sjöng var bla. "Galen i glass", "Broder Jakob", "Skrammelsången" och "Blinka lilla stjärna".
Under dagen har vi också lånat nya böcker i bokbussen och haft fri lek både ute och inne.

Torsdag: Under förmiddagen lekte vi utomhus. Vi grävde i sandlådan coh cyklade på våra cyklar. Idag var det också premiär för kyrkobesöken den här terminen. Karin tyckte det var roligt att träffa alla barn igen och barnen verkade tycka det var kul att få gå till kyrkan. Karin pratade om hur vi kan be Jesus om hjälp när vi behöver och berättade också att "sjalen" som prästen har på sig symboliserar ett ok.
Efter lunch hade vi vila och några barn var så trötta att de faktiskt somnade. När vi piggnat till igen målade vi konstverk som sedan ska visas här på hemsidan.
Resten av dagen lekte några barn inne och några ute. Vi skötte om våra djur som alltid blir glada när vi kommer med mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar