tisdag 28 september 2010

Veckans händelse, små barn Hakarp v. 39

Måndag: På morgonen satt några barn och ritade teckningar med pastellkritor, till hemsidan. Senare på förmiddagen hade vi fruktsamling och rytmik. Barnen fick testa olika instrument. Sedan sjöng vi spelade för hela slanten.
Sedan blev det både dans och spelning samtidigt.
Vi delade in alla instrumenten i olika grupper, så vi kunde känna igen vilka som hörde ihop med vilken.
Efter mycket rytmik, sång och dans var barnen trötta, vi satte oss ner och läste en bok innan maten. På eftermiddagen gick alla barnen ut och hade fri lek på gården.

Tisdag: På förmiddagen hade vi kalas för Filip och Ida som har fyllt år, där vi sjöng och åt god glass. När vi tittade ut såg vi att det var strålande solsken, vi gick ut och hade lek på gården.
Där vi matade djuren och hade fri lek. Det blev många sandkakor!
På eftermiddagen gick vi ut igen i det fina vädret.
När vi kom in fick barnen hemmagjord äppelkräm till mellanmål. Sedan blev det målning och fri lek.

Onsdag: Vi spelade dockteater "De tre bilarna bruzzo" (Variant av De tre bockarna bruse) för barnen. När vi var ute på gården klappade vi kaninerna och såg till att de hade det fint i burarna.

Torsdag: På förmiddagen gick vi på utflykt i det härliga höst vädret. När vi kom fram till pulkabacken, så hittade vi ett mysigt ställe uppe på en äng där vi satt och fikade. Efter fikat lekte barnen björnensover, klättrade på berg och busade runt i det höga gräset i hagen. Efter utflykten gick vi vidare till kyrkan där alla barnen var med. Vi sjöng och satte upp flano bilder om ängeln Gabriel och Maria.
På eftermiddagen var vi inne och målade, lekte med play-doh lera och hade fri lek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar