fredag 24 september 2010

Detta har Huskvarna gjort v 38

Mån: Idag var några barn från Huskvarna och några från Hakarp och plockade majs. I år åkte vi till Strands gård i Gisebo. Det var fint väder, glada humör och lagom långt att åka med bussen. Vi åt frukt och vår medhavda matsäck på ett fält bredvid majsfältet. Johan som jobbade där visade oss hur vi skulle göra för att se om majsen var mogen och hur man gjorde när man bröt bort majskolven från plantan. Sen fick vi skala dem själva och ta med varsin hem. Det blev även majskolvar till mellanmål denna dag så att alla skulle få smaka vad kompisarna hade plockat.

Tis: Fri lek inne på morgonen. Sen gick alla barn ut, utom Daniel, Isak och Johanna som skulle hjälpa Johanna att måla ett stort träd som vi skulle sätta upp på en vägg. Efter lunch och avslappning gick vi ut igen. Vi samlade färgglada löv som vi ska ha till trädet vi målade. Mellanmål inne och fri lek.

Ons: Nina och Abbe tog med sig Daniel, Isak, Johanna, Rebecca, Felix, Nils och Elisabeth på en trafikpromenad. Vi pratade om hur man gör i trafiken. Använde våra ögon och öron jättemycket för att ha full koll på trafiken. Detta var faktiskt både kul och jobbigt. Man fick tänka en hel del och försöka komma ihåg olika trafikmärken. Puh! De yngre barnen gick en kortare runda med Gunnel, Ann-Charlott och Frida. Efter lunchen blev det barntimma för de större barnen medan de små sov. Utelek hela eftermiddagen. Vi åt till och med mellanmålet ute idag,

Tors: På förmiddagen var alla barn utom två ute på gården och lekte. Daniel och Marie var inne och hjälpte Abbe att baka mellanmålsbullar i köket. De räknade, mätte och testade minnet genom att rita de ingredienser som de hade använt på ett papper. Det var lite svårt att rita mjöl, socker och salt eftersom de var lika vita som pappret. Men de löste det genom att ljuda fram orden och skriva dem istället.
På eftermiddagen hjälptes Elise, Elisabeth, Nils, Rebecca och Frida åt att limma fast löven på trädet som vi målade tidigare i veckan. De andra barnen var ute på gården och lekte.
Till mellanmål fick Daniel och Marie bjuda kompisarna på mellanmålsbullarna som de hade bakat. Mums! Sedan var det lek med barbiedockorna innan det var dags att gå hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar