måndag 20 september 2010

Vad vi har gjort i Huskvarna v 37

Måndag: Johanna, Marie, Elisabeth och Rebecca var med Abbe och gjorde äppelmos. Daniel, Isak och Felix var med Frida och handlade mat. Resten av barnen var ute på gården och lekte. Efter lunchen var det dags för att fira Noah som har fyllt två år. Vi sjöng för honom, han fick paket och sedan åt vi glass som Noah bjöd på. Efter kalaset blev det avslappning och bokläsning. Till mellanmål smakade det gott med ljummen äppelkaka.


Tisdag: Vi satte oss alla i en ring på golvet. Sjöng, spelade gitarr och hade fruktstund. Sedan gick vi ut och lekte på gården. Vi spelade bandy, plockade ekollon, lekte i sandlådan mm. Lunch – avslappning och en stund med kristen samling. Vi läste och pratade om att Jesus älskar alla barnen. Utelek på gården en stund innan vi gick in och åt mellanmål.


Onsdag: Idag har vi varit på första morgongudstjänsten för terminen. Björn och Erik berättade om den barmhärtige samariten. Idag gick även de stora barnen på ”långutflykt” till Egna hem. Vi åkte en buss dit som det stog 33 på. När vi kom dit åt vi upp fikat som vi hade haft med oss i vår ryggsäck sen var det full lek. Det fanns klätterställning med rutschkana, gungor, en lekstuga och en fotbollsplan. Vi grillade hamburgare och åt till lunch. Precis efter lunchen kom en störtskur som innehöll både vatten och hagel. Då sprang allihop till lekstugan och tog skydd. Eftersom det var barn och fröknar från Hakarp med också var vi 5 fröknar och 16 barn som gömde sig för regnet genom att stå och sjunga för fulla halsar inne i lekstugan. De som bor i närheten av parken började nog undra vilket härligt gäng det var som stog och hade så mysigt i lekstugan i Hägneparken. Sedan blev det bussen tillbaks till Kyrkbacken. De mindre barnen var på en ”miniutflykt” här nere i Huskvarna. Lunch sova/avslappning för små och rejäl vila för de stora när de kom tillbaks och var trötta. Innelek med pyssel och kuddar på em.


Torsdag: Idag hade vi kalas för Ella som fyllde två år. Då sjöng vi för henne, hon fick en present och sedan bjöd hon på glass. Sedan gick vi ut på gården och lekte för fullt. Efter lunch och avslappning hade Daniel, Marie, Nils, Rebecca och Elise språk- samling medan kompisarna lekte eller låg och sov. På eftermidagen gick vi ut på gården och lekte. Åt även mellanmål utomhus idag eftersom det var så härligt väder! Vi hann även med lite sopsortering innan det var dags att gå hem.


Fredag: På förmiddagen gick vi ut och lekte i regnet. Det är så kul att samla vatten i hinkarna och göra ”geggamoja” eller gräva vattenbanor som man häller vattnet i och ser hur det far fram genom sandlådan innan sanden absorberar upp det. På eftermiddagen hade de vakna barnen räkne- och skrivsamling. De tränade på att skriva sitt eget namn, se hur kompisarna och frökens namn stavades och sedan räknade de och skrev siffror. Veckan avslutades med fri lek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar