måndag 20 september 2010

Händelser för stora barnen i Hakarp v37

Måndag: Idag har vi haft besök av tandsköterskan på förmiddagen. Tillsammans med henne fick vi spela ett memoryspel med bilder på olika saker som vi äter, både nyttigt och onyttigt. När spelet var slut fick barnen hjälpas åt att välja ut kort som hade bilder med bra saker för tänderna. Vi fick även träffa krokodilen som hade många tänder som behövde borstas. Tandsköterskan borstade tänderna på honom och barnen fick lära sig hur man ska borsta. När han borstat klart fick alla barn känna på hans tänder och det var väldigt spännande. Resten av förmiddagen lekte vi utomhus. Vi lottade fram nya djurskötare och det blev Elliot och Thilde som får ta extra hand om djuren denna vecka. Efter lunchen, som bestod av fiskbullar och potatis, hade vi en stunds avslappning där vi vilade på mattan. När vi kände oss pigga delade vi oss i två grupper där den ena gruppen läste om ”Rasmus på luffen”. De fick sedan rita i barnens egen bok, som handlar om Rasmus, vad de hört i sagan. De barn som inte lyssnade på saga ritade en teckning om något eller flera saker som de kom ihåg ifrån tandsköterskans besök. Teckningarna sitter på väggen i matrummet för beskådning. Axel och Tindra fick sedan agera bagare. Vi bakade en god kaka som ni föräldrar får smaka på föräldramötet. Efter mellanmålet gick vi ut och lekte en stund på gården innan det var hemdags för barnen.


Tisdag: Efter frukost var det full aktivitet i byggrummet där det byggdes olika fordon av lego. De barn som inte byggde valde att pussla och göra fina tavlor på magnettavlan. Förmiddagen innehöll också en sångsamling. Vi sjöng ur sångboken ”Elefantboken” och alla barn fick en i taget välja ut en sång ur boken. Vi hade tur för vi kunde alla sånger som barnen valde. Den första sången blev ”En elefant balanserade” som ju även är en lek där barnen får låtsas balansera på en spindeltråd och sedan gå och hämta en till elefantkompis. Roligt, tyckte alla. Vi sjöng också ”Apans sång”, ”Den cyklande elefanten”, Hujedamej sånt barn han var” och ”Gullefjun” bl.a. När vi sjungit färdigt klädde vi på oss regnkläder och gick ut och lekte. Efter lunch läste vi två sagor: ”Min vilda mormor” och ”Barnens dag i Bullerbyn”. Sedan ville några barn fortsätta med legoleken och några barn klippte och klistrade.


Onsdag: Utflyktsdags!! Kl. 9.00 vandrade vi iväg mot Egnahems lekplats. Alla barn är verkligen duktiga på att gå. Ingen klagan fast det är en bit innan man kommer fram. Väl framme prövade vi lekredskapen en liten stund innan vi plockade fram vårt medhavda fika. Det smakade som vanligt gott. Sedan blev det full fart igen bland rutschkanan och gungorna. Vi hade tagit med fotbollar och många barn spelade fotboll på den stora planen. Lunchen bestod av hamburgare med bröd som vi grillade på grillen som finns på platsen. Gott det också! När alla ätit klart såg vi hur stora hotfulla moln började närma sig oss på himlen. Helt plötsligt började det ösregna så barn och fröknar fick springa till lekstugan och klämma sig in i den. Då började det hagla stora hagelkorn. Tur att stugan höll tätt! Där stod vi fem fröknar och 16 barn (några barn och fröknar från Huskvarna var också med) i den lilla stugan och sjöng sånger så det hördes över hela området. Åh så roligt vi hade!! När det slutat regna och hagla hann vi leka en stund till innan vi traskade hemåt igen.


Torsdag: På förmiddagen har vi bla spelat räknespel. Vi har övat på att se och räkna hur många ögon tärningen har och att kunna gå rätt antal steg på spelplanen. Inte så lätt alla gånger men vi lär oss mer och mer. Barnen har också fått hjälpa till att skära äpplen i bitar som vi sedan gjorde äppelmos av. Under förmiddagen och eftermiddagen har vi även lekt en del ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar