fredag 24 september 2010

KRÄFTSKIVA I HAKARP 24/9

Igår kom familjen Fröjd med en stor låda levande kräftor! Barnen tyckte det var mycket spännande att se dom små krabaterna kräla omkring på golvet. En av kräftorna var jättestor, och vi testade om han kunde hålla i en penna- vilket han gjorde. Och vägrade släppa taget sen!

När vi "lekt" färdigt med kräftorna, satte Pethra igång att koka dom, inför dagens kräftskiva. Det blev en lyckad fest som uppskattades av såväl barnen och oss vuxna. De flesta barnen ville testa att äta, medan vissa nöjde sig med den goda köttfärspajen, svampomeletten och sallad. Victor tyckte att kräftorna såg lite läskiga ut, och ropade "nej, nej, nej" när han gick förbi fatet.

Det var ett gäng glada barn som tillsammans med fröknarna fick lära sig hur man skalar och äter. Många skratt blev det denna middag. En del barn var riktiga proffs på att äta kräftor, bl.a. Ida, Emma, Pontus, Alva och Elin. För vissa var det första gången, och det verkade som de flesta tyckte det var jättegott! Vi fick också besök av Majas pappa, som gärna smakade på dom goda skaldjuren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar