tisdag 9 mars 2010

Hakarp- tisdag den 9 mars


Veckans händelser!

Sol, sol jättesköna sol....vi har lekt på vår snökulle idag igen.. Tänk va kul vi fick på vår gård tack vare att Bosse plogade upp denna jättekulle! Stora som små barn har lekt där. Angelica och Susanne tog med barnen ut på parkeringen i omgångar. Där finns nämligen Hakarps största snöberg som man kan leka vid.

Idag var det potatismos och köttfärslimpa med ”egeninlagda” gurkor och egen lingonsylt till lunch. Som vanligt smakade det underbart! Efter lunch hade de ”stora” barnen uppevila med sagoläsning utav Frida medan de mindre barnen fick sova ute i vagnarna.

Även eftermiddagen tillbringade vi ute. Det blev lite olika aktiviteter, Amadeus, Elliot, Stina, Tindra, Oskar W och Hugo fick göra en naturruta, vilket innebär att jag (Pethra) hade samlat ihop 4 olika saker ifrån naturen. Idag var det vitmossa, en pinne, granbarr och ett löv. Barnens uppgift blir att memorera och att hitta de olika sakerna och sedan komma till mig och jämföra och se om de hittat rätt saker. Barnen var mycket duktiga och hjälptes åt när någon behövde lite hjälp. Det är roligt att se hur intresserade era barn är av att utföra olika aktiviteter, men inte bara tänka på sig själva utan de bryr sig väldigt mycket om varandra och hjälper varandra. Mycket empati finns det.

Mellanmålet åt vi gemensamt inne, det blev fil och frukt efter det var det mycket lek i de olika rummen.

Vår dockvrå har för dagen varit ett hund- och kattpensionat, med mycket djurläten i. Va härligt det är att få se på barn som leker, vilken fantasi de har, UNDERBART!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar