torsdag 18 mars 2010

Detta har hänt i Huskvarna v 10-11

Tisdag 9/3
Vi har varit på promenad runt Vapenvallen. Vi passade på att klättra, gömma oss och sitta och njuta av solen i den stora snöhögen som finns där. Efter avslappningen läste vi sagan om ”Guldlock och de tre björnarna”. Sedan var det fri lek ute på gården i det härliga vårvädret.
Det smakade gott med ugnspannkaka och frukt till mellanmålet som vi åt ute.

Onsdag 10/3
Efter morgonbönen hann de stora barnen leka en liten stund ute innan gick in och hade kristen samling med Gunnel. Efter lunch och avslappning gick vi ut igen för att leka och plaska ute i alla pölar som blir när snön smälter. Alla blev jätteblöta men hade jättekul. Vi åt mellanmål ute idag också, stannade ute och lekte en stund till innan vi gick in för att hinna torka alla kläder innan barnen skulle gå hem. Då blev det kuddbygge för hela slanten.

Torsdag 11/3
På förmiddagen delade vi gruppen: en del barn gick ut och lekte i vattenpölarna på gården medan resten hade lite språkträning med bland annat rim och ramsor. Efter lunch och avslappning läste vi flanosagan om ”Guldlock och de tre björnarna”. Vi gick ut och lekte på em igen men gick in lagom till mellanmål. Sedan var det fri lek tills det var dags att gå hem.


Måndag 15/3
Vi lekte med kuddar och ritade självporträtt. Vi åt givetvis lite god frukt innan vi gick ut för att leka på gården. Elise, Rebecca och Elisabeth följde med Nina och sorterade sopor medan kompisarna spelade bandy och lekte på den populära båten. God lunch, lite skön avslappning och lite matematiksamling gjorde oss sugna på att gå ut och fortsätta leken på gården.

Tisdag 16/3
Idag fick vi se och höra ”Guldlock och de tre björnarna” igen. Denna gång var det nallar och dockan Guldlock i egen hög person, fast i mindre storlek som visade oss hur det gick till den gången Guldlock hälsade på i björnarnas hus. Detta blev en mysig stund när barnen satt och lyssnade, tittade och åt äpple. Efter utelek, lunch och avslappning läste Ann-Charlott om Alfons Åberg som tränade på att lära sig knyta. Det slutade med att han gjorde en linbana för alla smådjur. Efter sagan ritade barnen också linbanor. Efter mellanmål lockade solen igen så vi gick ut och lekte.

Onsdag 17/3
Morgonbön i kyrkan. Kristen samling med 4-5 åringarna. Utelek med de mindre barnen innan lunch. Sedan blev det sångsamling med Ann-Charlott, det blev mycket rörelsesånger. Sen gick vi ut, stannade ute och åt ”Krubbelurer” till mellanmål. Mer lek och slask i snön innan det blev kyligt och vi fick gå in och fortsätta leken där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar