måndag 29 mars 2010

Hänt i Hakarp

Måndag: På förmiddagen var alla barnen ute på gården. Alicia och Nova följde med ner och matade hönsen. Alla lekte i sandlådan, det byggdes sandslott och det lektes med traktorer, även några sandkakor/tårtor blev det. Efter mycket lek i sandlådan gick leken över till tjuv och polis där nästan alla var med, några var kvar och lekte i sandlådan.


Efter lunch fick Mattis, Maja och Tindra lyssna på sagor medan de små barnen gick ut och sov. För de stora var det dags för gympa! Elliot, Amadeus, Oskar W, Stina, Melvin, Alva och Oskar H bytte om till idrottskläder och spelade fotboll tillsammans med mig (Angelica). Alla tyckte det var roligt att få byta om, och de visade stolta upp sina kläder och skor. Vi började med uppvärmning där vi sprang runt i en ring, och när jag sa ”stopp” fick alla stå still och göra en armhävning, situps eller ett upphopp. Det var ett gäng skrattande barn som tillsammans klurade ut vilken övning som var vilken. Under tiden vi värmde upp berättade jag för barnen varför det är så viktigt att få kroppen varm innan man tränar, och vilka muskler vi använde i de olika övningarna.


Efter uppvärmning var det dags för bollträning. Barnen fick passa bollen till varandra, och vi pratade om varför man ska passa bollen till sina kompisar. Det diskuterades mycket om lag och samarbete, och det var roligt att höra de olika förklaringarna barnen hade om just lagspel. När barnen kändes redo delade vi in oss i två lag och började spela. Till en början var det lite svårt att spela efter regler, och det blev lite spel alla-mot-alla. Men efter att jag förklarat och visat hur man samarbetar gick det bättre, och efter en stund såg man hur de flesta hade förstått att hela laget spelade tillsammans. Det blev många mål, mycket skratt och svettiga barn. När ett lag gjorde mål sprang alla runt med händerna i luften och skrek ”yeees”, och kramade om varandra. Underbart! Efter gympan fick dom äta frukt och dricka ordentligt med vatten, innan det var dags för språksamling med Maria.


Resten av eftermiddagen fick barnen leka inne, och det lektes mycket i dockvrån och byggrummet. Tindra, Maja, Signe och Mattis ville gå ut till sandlådan så dom tillbringade en stund ute även under eftermiddagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar