fredag 20 april 2012

Huskvarna v.16

Bokstavsjakt!

Denna vecka har vi kommit igång på allvar med vårt bokstavsbygge. I tisdags var vi på utflykt med 5 och 6 åringarna. Vi gick till Mjökafållan och på vägen dit såg vi bokatsen E överallt. I skyltfönster, på bilar, på gator, på biblioteket, på våra väskor osv. På vägen hade vi också ett uppdrag. Att leta efter pinnar som vi kan ha till vårt bygge. Barnen hittade massor av pinnar och bar med sig de tillbaka till förskolan.









På torsdagen var det 4 åringarnas tur att gå på utflykt. De fick samma uppdrag som 5 och 6 åringarna, att samla pinnar till vårt bygge. Vi gick till Smedjeparken och på vägen dit såg vi en konstig koja, Barnen undrade vem som bodde där, för någon måste bo där, eftersom det stod stolar inne i kojan. Väl framme åt vi vår medhavda frukt och sedan lekte vi lekar. "Tunneldatten" och "Kom alla mina små kycklingar" var populära lekar.







På torsdag eftermiddag fick barnen i "pinngruppen" hjälpa till att ta ståltråd runt alla pinnarna och nu har vi vår första del av bokstaven E klar. Nästa vecka ska vi börja med de andra delarna.

Nu önskar vi i personalen i Huskvarna att alla barn och era familjer får en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar