fredag 27 april 2012

Hakarp stora barn
V.17

Hej! Nu var det ett tag sedan vi skrev vad som hänt under veckorna. Vi ska försöka skärpa till oss vad gäller detta.
Under måndagsförmiddagen var Susanne och Pethra på kurs på Upptech. Den här gången fick vi lära oss en del om kemiska reaktioner och laborera. Det var spännande och vi fick med oss flera idéer som vi kan använda oss av i barngruppen.
I tisdags hade vi som ni vet fotografering. Vi tog både gruppbild och enskilda poträttbilder. Hoppas att ni alla har kunnat gå in på Photomics hemsida och titta på de fina bilderna. Vi blev riktigt överraskade av hur bra det gick eftersom det tog hela förmiddagen innan vi var klara. Barnen tyckte nog att det var spännande och lite annorlunda.
Efter lunch hade Tindra som förslag att vi skulle ha Miniröris. Det blev( förutom Tindra), Emma, Vide,Viggo och Mattis som gympade tillsammans med Pethra.
I onsdags förmiddag hade vi en samling där vi tittade på olika växter. Jag (Susanne) hade med mig ett antal kort med växter på och barnen fick turas om att dra ett kort och så hjälptes vi åt att komma på namnet på växten. Vi kunde bla. brännässla, hallon, blåbär, tussilago, vitsippa, blåklint, smörblomma och näckros. När vi tittat färdigt på korten bytte vi rum och satte oss för att rita. Nu fick barnen åter dra ett kort och det kort man fick skulle man försöka rita av. När man ritat klart fick man klippa ut sin växt och så klistrade vi fast bilden på ett färgat papper. De vackra växtbilderna finna att beskåda i mat/kuddrummet.
Igår (torsdag) var vi på utflykt till EBK. Vi hade med oss korv med bröd som vi grillade på eldstaden som finna på plats. Efter att vi ätit lekte vi en tävlingslek. Barnen delades in i tre grupper (äpplen,päron och bananer). Det var lite klurigt att komma ihåg vilken frukt man "blev" och sedan ställa sig i rätt grupp. Grupperna fick sedan i uppdrag att leta upp så många pinnar och kottar och annat man kunde på fem minuter och samla i en hög. Med hjälp av allt insamlat material skulle barnen göra en lång orm på marken. När alla lagen gjort sina ormar jämförde vi dem för att se vilken orm som var längst. Det blev päronen som "vann" denna gång. Den här övningen tränar både barnens samarbetsförmåga och förmågan att se och jämföra lång/kort osv.
Efter promenaden hem lekte vi resten av dagen inomhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar