lördag 31 mars 2012

Huskvarna V 13



Tisdag: Några sånger med Gullan Bornemark och även en titt i boken om hästen Piggelin, " På fyra ben går den som jag gillar allra bäst....." blev dagens morgonsamling. Därefter började Rebecca, Enzo, Dorotea, Ali J och Batoul klä på sig för att följa med fröken Rebecca och Sara till Hakarp. Där fanns två kaniner och flera höns tillsammans med tuppen, Kul! Det fanns också cyklar, gungor och andra leksaker som var kul att prova. Efter en stund ute bjöds det även på lunch innan det var dags att vända tillbaka till Huskvarna. Tre km promenad och bussresa tur och retur blev det.
Vi som stannade kvar i Huskvarna hade en liten sångstund med gitarr innan vi gick ut för att leka på gården. Där sparkades det boll, några åkte iväg med båten; vet inte om det blev till Finland eller Göteborg? Lunch och avslappning innan alla barnen var samlade igen.
Torsdag: Efter morgonsamlingen var det dags för en utflykt igen. Idag följde nästan alla barnen med. Vi gick iväg till en lekplats bortanför fågeldammen, Smedsbyn tror jag det heter. Alla barnen hade med sig egen frukt och vatten i ryggsäcken. När vi kom fram till lekplatsen åt vi frukten med en gång för att få ytterligare energi att leka. Vi hade en trevlig stund och kom tillbaka till förskolan för att äta lunch. Efter lunch och avslappning plockade vi fram alla saker som vi förberett till påsklandskapet och tog även fram lådan där vi sått gräsfrön. Oj, Vad mycket gräs som kommit och vad mjukt det kändes att ta på! Vi hjälptes sedan åt att sätta dit träd, änglar, kors som vi gjort och lägga dit alla fina stenar vi målat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar