tisdag 6 mars 2012

Hakarp stora barn v.10
Veckan började med ett härligt vårväder som håller i sig även idag! Nu är vi ute så mycket vi bara orkar, suger åt oss så mycket ljus vi bara kan,,det har man ju saknat. Det märks på era barn att även de har vårkänslor, det är nästan så att man börjar tro att det bor en liten "Ronja rövardotter" i oss alla! för er som inte tittat så mycket på henne kan jag bara säga att hon har ett berömt vår"skri" som hon ylar ut i skogen och till och från låter barnen ganska så likt det!

Efter lunchen idag delade vi in barnen i smågrupper den ena gruppen hade flanosaga med Nina den andra gruppen började med avslappning till musik, när barnen hade tagit igen sig en stund var det dags för konstruktionslek. Idag använde vi oss utav lego. Det var Vide, Elin.R, Ida.H och Maja. Jag (Pethra) gav alla barn varsin byggplatta sedan fick barnen i uppgift att försöka bygga sin första bokstav i sitt namn med hjälp utav lego! Alla hade inte riktigt koll på vilken bokstav som var den första, eller hur den såg ut, men efter diskussioner och testande av olika storklekar utav lego hade alla lyckats lösa uppgiften på olika sätt.
Här har Vide gjort sitt V


Ida H har skrivit sina initialer I och H


Här har Elin skrivit hela sitt namn


Maja har gjort sitt M

Det var kul att se att barnen löste uppgiften på olika sätt en del ville gärna att jag skulle bygga själv och visa, någon gjorde helt själv utan att fråga mig om lösningar, några valde att göra mer än det jag bad dom om.
lekar vi leker just nu är: Vem är rädd för svarte man, en bonde i vår by, gömma nyckel och kom alla mina kycklingar.

I dag har vi promenerat till kullen och hade frukt med oss som vi mumsade på!
Nu är det dags att börja med ryggsäck och "liten fika" nedstoppad! som ni säkert redan vet så går vi på utflykt nästan varje vecka året runt men vintertid brukar inte barnen ha ryggsäck och det med anledning av kylan! Vi kommer göra som vi brukar även med det, det är ingen bestämd dag utan vi rullar från vecka till vecka och detta med tanke på att en del barn har fasta lediga dagar, det är ju kul om alla kan få chansen att följa med!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar