söndag 4 mars 2012

Hakarp Stora barn v.9

Här kommer en liten sammanfattning av vad veckan innehållit hos oss.
Nu har Susanne, Pethra och Nina påbörjat sin utbildningsserie i teknik och naturvetenskap på Upp-tech. Vi fick bla lära oss om kretsloppet och så fick vi pröva att bygga fordon som skulle rulla minst en meter. Dessa utbildningstillfällen kommer att vara fem gånger under våren.
Barnen har under veckan gjort fina gratulationskort till den nya prinsessan Estelle. Vi dikterade sedan ett litet brev tillsammans innan vi lade allt i ett stort kuvert som vi adresserade till slottet i Stockholm. Det blir spännande att se om vi får någon respons på våra kort.
Under veckan har vi fortsatt vårt fågelarbete med att tillverka egen fågelmat. Vi smälte kokosfett och rörde sedan ner bla nötter och solrosfrön i fettet. Massan hälldes sedan i gamla mjölkkartonger och plastmuggar. Nu får vi vänta och se om fåglarna hittar till den goda maten.
Några härliga småutflykter har vi också hunnit med. Vi har varit och klättrat i berg och även varit ute på en skattjakt som Aron själv hade ordnat med skattkarta och allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar