måndag 16 januari 2012

Hakarp Stora barn v.3




Måndag: Hej igen efter en förhoppningsfull härlig helg! Nu har väl de flesta plockat bort julen och nu ser vi fram emot att dagarna blir ljusare och ljusare.

Efter dagens frukost lekte barnen fritt. Innan vi gick ut firade vi Ida och Emma som har fyllt fyra år under julledigheten. De bjöd alla barn på rosa Hello Kitty glass. När vi kom ut på gården plockades alla pulkor och stjärtlappar fram och barnen åkte i backen på den lilla snö som finns.


Idag bestod lunchen av pannkakor som Emma hade önskat som födelsedagsmat. Riktigt smarrigt! När vi ätit klart delade vi in oss i våra tre grupper: Skrållan, Blå gruppen och Målvakterna. I grupperna hade vi lite olika aktiviteter. Skrållangruppen lyssnade först på en flanosaga: Rödluvan. När sagan var slut diskuterade vi om det finns vargar i Sverige och om de är farliga för människor. Sedan sjöng vi olika sånger ur Elefantboken bla: "För jag är en liten mört", "Bro bro breja", "Rockespindeln" och avslutningsvis "Honky Tonky". Där hjälptes vi åt att komma på olika kroppsdelar att sträcka framåt, bakåt och att skaka på.

I de andra grupperna hade man bla: massagesaga och målning.
Under eftermiddagen lekte vi fritt. Några barn byggde en stor båt av alla kuddar som de lekte med länge och några barn lekte frisör som sedan avslutades med disco.



Tisdag: Idag gick vi på en liten promenad. Vi kom ut på en åker där det fanns vatten som hade frusit till en liten sjö. Vad synd att vi inte hade skridskor med oss. Vi fick istället åka skridskor med våra vinterstövlar och det gick (nästan) lika bra. Man kunde även rita på snön som låg på isen och några barn låg på magen och ritade snöteckningar.

Dagens lunch bestod idag av fiskbullar och potatis som Ida hade önskat sig till fördelsedagsmat.


Onsdag: Idag har vi haft kalas för Elin F. som fyller fyra år. Hon bjöd på glass och vi sjöng och hurrade för henne. Till lunch hade hon önskat köttkorv med potatismos.


Fredag: På förmiddagen hade Mattis, Aron, Tindra, Oskar och Victor lek med vår hinderbana. Barnen fick själva försöka klura ut hur de skulle bygga ihop de olika delarna för att göra en hinderbana. Det blev flera olika sorters banor där barnen hoppade över, kröp under och på olika hinder. Oskar hittade på att man kunde göra en tyngdlyftarstång och då ville alla pröva att ligga på rygg på golvet och lyfta stången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar