torsdag 10 november 2011

Hakarp stora barn v.45
Den här veckan har den vackra hösten gjort skäl för sitt namn! mycket sol och löv. Luften har varit härlig! Vi har räfsat en hel del löv på vår gård även passat på att leka och hoppa i de färdig räfsade högarna!
En dag staplade Oskar, Mattis och Aron alla våra däck på hög sedan fyllde de stapeln med löv. när den väl var full turades de om att hoppa ner i den. I en sådan lek krävs gott samarbete, det var så härligt att se hur de diskuterade mellan varandra hur de skulle göra. Barnen tränar även grovmotorik och turtagning! Här är en lek som barnen själva har hittat på, barnen har väldigt roligt under tiden de leker.
När vi vuxna observerar deras lek inser vi att barnen själva i den vardagliga leken får med många mål från läroplanen.
under veckan som gått har vi haft gympa, min-röris, nu märker vi att övning ger färdighet!
rörelserna är tydliga och barnen känner igen musiken och vet som kommer när de hör inledningen på musiken. Det är många som gillar låten med superhjältar, på den låten flyger man tunt i salen med ärmarna utsträckta.
Idag Torsdag var vi på promenad till skogen. Där passade vi på att klättra upp och ner för berget.
Maja, Nova och Elin R lekte mamma, pappa och barn.
Victor, Oskar och Aron lekte att de bodde i en piratborg. De tog Nina till fånge och band fast henne vid en liten ek. Sedan tryckte de på en knapp(en sådan som finns i Star-Wars) då sprutade det in el i Ninas kropp och hon blev till ett skelett.
Tindra, Alicia och Thilde lekte Pippi, i deras lek var de ute och plockade blommor. Jag frågade vilka blommor som växer ute nu, svaret blev metallblommor, Maja trodde att just den sorten hette så.
På eftermiddagen hade vi vila i en grupp då läste vi veckans bok, denna veckan hade Oskar med sig en bok om dinosaurier, den var väldigt spännande och intressant. Många vassa tänder och taggiga kroppar! Vi vrålade alla i kör ut hur en Tyrannusarus Rex låter!
Den andra gruppen fick måla sockermålning, välkomna in och se resultatet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar