tisdag 25 oktober 2011

Huskvarna v 41

Måndag: Enzo, Rebecca, Felix och Nils följde med Ann-Charlott till biblioteket för att låna några nya böcker. Det fanns mycket kul: böcker om Kråke, om Pino, om Alfons mm. Dom andra barnen stannade och lekte på gården.
Lunch och avslappning. Sedan visades det bilder på en stor projektorduk: Många kort där barnen var med. Kul, att se sig själv och alla kompisarna.
Fri lek innan det var dags för mellanmål. Därefter spelade några barn teater och resten var publik.
Tisdag: Solen sken och vi gick alla på en liten promenad. Vi hamnade vid den stora bryggan där vi åt frukt, lekte och plockade blommor mm. På vägen hem hade vi springtävling och alla sprang så fort dom kunde, Heja, Heja!
Lunch och avslappning. Därefter plockade Abbe fram ett papper om när man ringer 112 och varför? Ett bra knep att komma ihåg detta nummer är: 1 mun, 1 näsa och 2 ögon: alltså 112.
Torsdag: Promenaddags igen. Den här gången var det ytterligare några barn och personal som följde med. Vi styrde alla vägen till Rumlaborg där vi åt frukt och rumlade runt. När vi kom tillbaka till förskolan smakade det gott med lunch. Efter lunch delade vi oss i två grupper för "Kristen samling". En grupp med 3-åringar sjöng och kände på saker i känsellådan: stenen var hård och slät, kotten var lite taggig, tygbiten var mjuk..... Vi målade även på våra händer med röd och gul färg och gjorde handavtryck. Den andra gruppen med 4-5 åringar läste i "Bibel för barn" om Jakobs dröm. Han drömde om massor av änglar. Barnen målade sedan en bild där två barn får hjälp utav en ängel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar