tisdag 13 september 2011

Hakarp v.37 Stora barn


Måndag: Idag fick barnen chansen att bjuda sina föräldrar och syskon på det vi gjort av alla våra äpplen. Under vårt drop-in fika bjöds det bla. på: äppelkaka, äppelpaj och vår egen äppeldricka. Mycket uppskattat av alla verkade det som. Vi vill här ta tillfället i akt att tacka alla snälla föräldrar och även mor-och farföräldrar för den frukt och de grönsaker som vi fått av er. Vi blir alltid lika glada.


Tisdag: Idag fick vi nästan hålla i oss emellanåt när vi var ute och lekte på gården. Blåsten tog i riktigt ordentligt. Många grenar hade blåst in på gården och dem tog Aron hand om med traktor och släp. Han samlade dem på släpet och sedan kom vaktmästaren förbi med sin traktor och så lastade de på grenarna på den.

Våra djur fick idag sin dagliga skötsel av Tindra,Ida G. och Elin F. Barnen tycker det är så roligt nu när de kan gå in och klappa kaninerna Bosse och Hoppelina i deras utegård.

Efter dagens lunch, som idag bestod av tonfiskgratäng, läste vi boken: Mössens brandkår. Därefter lekte IdaH, Aron, Signe, Tindra, Maja och Ida G "En elefant balanserade". Även fröken fick vara med och balansera på spindeltråden.

Under eftermiddagen har vi också målat, byggt med lego och spelat ljudmemory.


Onsdag: Idag har vi varit på utflykt. Vi gick inte så långt eftersom det var väldigt blåsigt ute. Väl framme packades fikat fram ur barnens ryggsäckar. Mums! Vid vårt utflyktsställe fanns ett långt staket som alla barn klättrade på. Det blev som en lång bana att ta sig fram på och klättra över. Vi hittade även ett träd med vildplommon som var precis i barnens höjd. Lyckan var stor.

Efter lunch var det vila och sagoläsning. Därefter lekte barnen bla. "Kims lek" och det dansades även till ABBA-låtar.


Torsdag: Idag var det dags för det första kyrkobesöket för terminen. Karin var glad att se alla barn igen och barnen tyckte det var spännande. Karin berättade om en man som blev överfallen av rövare och som först inte fick hjälp av någon fastän han var skadad. Till slut kom det ändå en man förbi som stannade och hjälpte honom. Barnen fick sedan höra berättelsen en gång till och då även vara med och sätta upp flanobilder på tavlan. Vi sjöng också olika sånger bla. "Glöm inte bort att änglarna finns", "Jesu kärlek bubblar över" och "Vi sätter oss i ringen".

Efter dagens lunch som bestod av ärtsoppa tog vi på oss våra kläder och gick ut och lekte på gården.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar