måndag 14 mars 2011

Hakarp stora barn v.11

Måndag: Idag hade vi fri lek och fruktstund innan vi gick ut och lekte på förmiddagen. Nu ser vi sanden här på gården och det går att gräva i den! Det är inte alls lika hårt i marken längre. Men vi har lite snö/is kvar på gården så att man fortfarande kan åka lite i vår backe. Idag var Victor dagens djurskötare och såg till att djuren fick mat och vatten. Efter lunchen som idag bestod av potatismos och kalvsylta hade vi lite avslappning och sedan spelade fröknarna upp en dockteater för barnen. Den handlade om Emma som var så trött på sin lillasyster att hon till slut gav bort henne till en pojke som alltid önskat sig en lillasyster. Men hon kom på att hon saknade sin lillasyster så mycket så hon fick springa och hämta hem henne igen framåt kvällen. Vi diskuterade hur man ska vara mot varandra, om vi själva gör något fel ibland och hur man tröstar en kompis som är ledsen. Stella och Tindra började sedan tillverka sina egna kasperdockor. Aron, Alva och Axel klädde ut sig och spelade egna dockteatrar med handdockorna inne på vår scen som vi har i kapprummet. Oskar, Olof och Elliot spelade ett legospel med Nina som de själva byggt och kommit på reglerna till. Alicia och Signe lekte med dockorna i dockvrån. Victor, Melvin och Mattis byggde ett dinosaurietåg med kuddarna. Så här var det full lek hela eftermiddagen!

Tisdag: På förmiddagen tog vi en härlig promenad i solskenet. Vi gick runt det nya Fagerslätt och stannade en stund och lekte på lekplatsen.Det är alltid roligt att komma till nya ställen och leka.
Till lunch serverades idag goda köttfärsbiffar och stuvade makaroner. När vi ätit klart delade vi upp oss i två grupper. De lite äldre barnen lyssnade på sista kapitlet ur Pippiboken. När vi läst klart ritade vi den sista teckningen till våra egna pippiböcker. Nu ska vi bara göra en framsida och sätta ihop alla teckningar så att det blir varsin "riktig" bok. De lite yngre barnen vilade en stund och lyssnade på musik som vi lånat i bokbussen. När vi kände oss färdigvilade plockade vi fram glitterfärger, papper och penslar och målade vackra tavlor.
Resten av eftermiddagen ägnade vi åt fria aktiviteter. Vi spelade spel( Steka ägg och Safarispelet), lekte med Playmobil, rockade med rockringar och lekte i dockvrån bla.

Onsdag: Idag har vi byggt en stor hinderbana ute på gården. Barnen var så engagerade och letade fram plankor, däcken, höjdhoppet och rockringar. De byggde och testade banan om vartannat. Efter lunchen hade en del barn gymnastik med Lovisa, vår praktikant. De gjorde kullerbyttor både framåt och baklänges. Några barn satt i pysselrummet och ritade teckningar. Ett gäng var i byggrummet och lekte med lego.

Torsdag: Idag var det full aktivitet i byggrummet på förmiddagen. De byggde jättefina byggskepp som de lekte med länge. Sedan hade vi en sångsamling med instrument. Det var roligt att testa alla de olika instrumenten. Det gick även bra att sjunga samtidigt som vi spelade instrument. När det var dags för lunch ville barnen inte sluta spela utan fortsatte byta instrument med varandra för att få testa alla olika sorter. Lunchen bestod idag av ärtsoppa och till efterrätt åt vi våfflor. Sedan var det dags att gå ut och leka på gården i det härliga soliga vädret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar