måndag 14 februari 2011

Små barn i Hakarp v.6

Måndag: Ida, Nova, Edit och Ludvig leker kalas i dockvrånaturligtvis har de klätt upp sig i det finaste de har. Vidar och Filip är jobbarkillar med kepa på huvudet och verktygslådan innom räckhåll.Under utevistelsen såg vi ett trevligt vårtecken skatorna bygger sitt bo i en av våra buskar, den ena kom fygande med en lång pinne och kilade smidigt ner den i boet. Så kunde vi då äntligen gräva i vår sandlåda igen, kul att göra sandkakor och sedan blev det tårtor. Elin R. och Ida har bakat tårta till Edit som hade födelsedag, det blev skönsång och presenter.
Veckans konstnär är Vidar.
På samlingen läste vi boken om De tre bockarna Bruse som Filip har haft med sig, så sjöng vi lite önskesånger bla. Bä bä vita lamm, Hjulen på traktorn......, Imse vimse spindel, I ett hus i skogens slut och Var bor du lilla råtta, den hade vi flanobilder till.

Tisdag:Ludvig är i klädskåpet igen och tar fram "sin" klänning och sen går han till dockköket och lagar mat medan Ida lägger sig för att sova. Edit vill vara tupp medan Nova vill klä sig som fin dam. Vidar och Filip leker med traktorer och bygger garage av duplot.
"Vårpromenad" i fullt solsken, efter en mycket stormig och snöig morgon, blåsten lugnade sig och det blev riktigt skönt, vi hörde talgoxens välkända ljud "Visingsö, Visingsö" då måste det väl ändå vara så att de har våren på känn, eller? Borta vid säteriet hittade vi en snöhög och där åkte vi kana, sen hade vi snöbollskrig det var på barnens initiativ. Så hörde vi en traktor och då var vi snart där för att kolla den, men lagom när vi kom fram stannade den för att farbrorn skulle ha lunch. Då var det rätt lagom även för oss att traska hem för att äta . Carpviks special idag gott ,det är kokt potatis som skivas och varvas med lättbrynt lök, tonfisk, bearnaisesås och kryddor, namnet har rätten fått efter ett av våra tidigare barn.
Vi har läst boken som Ida och Ludvig hade med sig Flickan som grät silvertårar.

Onsdag: Aron och Alva är med de mindre barnen de leker att de ska gratulera farfar och sen ska han ut och resa med flyget. Vid utevistelsen hälsade vi på hos Joppe och hönsen i dag var det ett ägg.

Torsdag:Oskar kör höbalar idag med sin traktor medan de övriga klätt upp sig som vanligt.
Ute kunde vi återigen åka pulka det är ju alltid lika kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar