onsdag 19 januari 2011

Veckans händelser stora barn Hakarp v. 3

Måndag: Under morgonen lekte barnen fritt. De byggde koja, lekte i dockvrån eller satt och pysslade. På förmiddagen var vi ute i den blöta snön och lekte.
Efter lunchen, som idag bestod av fisksoppa, hade vi en stunds avslappning. Därefter målade vi med flaskfärger två och två på lite större papper medan vi lyssnade till musik.

Tisdag: Idag hade vi stängt pga att vi saknade ström hela dagen. Barnen var lediga och personalen planerade.

Onsdag: Vi har varit på promenad idag. Vi halkade iväg till vår naturruta i skogen för att se hur det ser ut nu. Väl på plats i skogen så frågade Nina som inte har varit med där borta innan, var någonstans vår plats är, barnen gick förbi platsen och upp på berget istället,,,hrm det såg faktiskt ganska annorlunda ut nu när all snö täckte platsen. Vi pulsade runt i snön och sprang i kapp i backarna. Mycket rörelse blev det, både barn och fröknar blev ganska trötta efter promenaden. På eftermiddagen lekte vi inomhus. Eftersom de flesta barnen ofta tar med sig leksaker till förskolan och vi har ju bestämt att de ska ligga på hyllan, vilket de oftast gör. Däremot har vi insett att det också är väldigt kul att få leka med sina saker, så vi har infört en ganska ny regel. Man måste alltid fråga om man får leka med sina leksaker och man får bara leka med dom inne i vårt "kapprum". På så vis blir det lättare att ha koll på om sakerna försvinner, vilket de faktiskt ibland gör. Vi har även haft skapande aktivitet idag, Nina hade "diskbänksmålning" med några utav barnen. Man får måla ett motiv direkt på diskbänken, idag hade fröken bestämt färg, rött och vitt. Sedan tar man sitt papper och lägger det mot diskbänken på så vis får man ett spegelvänt motiv på sitt papper. några reagerade på att man skulle måla på bänken, det får man väl inte? Nej, bara när fröken ber om det! Vi har läst ur Pippi-boken och idag fick Pippi ett brev. Tommy och Annika fick även mässlingenPippi var tvungen att underhålla sjuklingarna.

Torsdag: Sångsamling med ringlek. Barnen började med att fylla i rim i en text. Efter det blev det En bonde i vår by. Avslutningsvis sjöng vi på engelska: Row, row, row your boat. Vi har mycket duktiga barn här på Kyrkbacken, men det visste ni nog redan! Vi har fortsatt med diskbänksmålning öven idag. Vi delade upp barnen i tre grupper och spelade olika sällskapspel. På eftermiddagen var vi ute och lekte på gården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar