torsdag 2 december 2010

Veckans händelser Huskvarna v.48

Måndag: Vi har tränat luciasånger. När vi gick ut gjorde barnen en snökoja och åkte stjärtlapp.
Det var kallt men soligt väder. Efter avslappningen tände vi första ljuset i vår adventsljusstake och läste ur barnens bibel om när ängeln Gabriel kom till Maria. Vi sjöng även: Vi tänder ett ljus, sen tänder vi två.....
Tisdag: Jättekallt men soligt. Idag firade vi Nils som fyllde fyra år i söndags. Sedan gick de flesta barnen ut på gården för att leka, alla utom Isak, Johanna, Marie och Daniel som stannade inne och hjälpte Ann-Charlott att baka pepparkakor. De fick gå ut och leka på eftermiddagen istället. Vi fortsatte att läsa om vad som hände när ängeln Gabriel kom till Maria.
Onsdag: På grund av att det var en riktigt kall natt stannade vi inne på förmiddagen och sjöng, lekte och ritade. Efter lunch delade vi ut den första pepparkakan från vår adventskalender. Varje dag får ett av barnen en pepparkaka från en "pepparkakskalender". Pepparkakan dansar runt bland barnen och väljer sedan ett barn som den vill dansa till just den dagen. Idag dansade den första pepparkakan till Elise. Sedan gick de stora barnen ut och lekte medan de små fick ligga inne på madrasser och sova idag. Vi avslutade dagen med att leka inomhus.
Torsdag: Efter fruktstunden gick Elise, Nils och Ali ut i köket för att baka pepparkakor tillsammans med Abbe. De andra barnen gick ut och lekte i kylan en liten stund. De hade en affär i sandlådan och bjöd på delikatesser såsom kanelsoppa och kakor med vit choklad, hallon och jordgubbar. Mums! De små barnen sov inne även idag. På eftermiddagen var det fri lek inomhus med bland annat kuddbygge, frisör och lek med lådorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar