tisdag 30 november 2010

Stora barn Hakarp v. 48

Måndag: Oj, vilken iskyla som kommit hit till oss och massor av härlig snö! På förmiddagen gick vi ut och lekte i den roliga snön. Stjärtlapparna gick med full fart ned för backen. Det vill till att röra på sig när det är så kallt.
Efter lunch hade vi vila på röda mattorna och lyssnade på julmusik. Mysigt! Sedan lekte vi inne och de barn som inte målat sina gipsljusstakar gjorde det. De blev så fina!

Tisdag: Idag var vi hembjudna till Tindra. En liten nätt skara på fyra barn (Maja, Olof, Oskar och Alva) traskade vägen bort mot Tindras hus. Väl framme fick vi titta runt och se hur Tindra bor och sedan bjöds vi på gott fika. Barnen hann också leka en stund i Tindras rum innan det var dags för promenaden hem igen.
Efter lunch läste vi två böcker: " Var är Fridoline?" och "Bert får glasögon". Sedan blev det pyssel med pärlor och lek med lego och i dockvrån.

Onsdag: 1 december är det idag,,tänk vad fort dagar och år går, snart är det ett nytt år. vi startade morgonen med en morgonsamling. Det var Susanne som läste ett kapitel ur "Barnens bibel" efter det delades dagens pepparkaka ut. För er som är nya här så är det en tradition vi har här varje år vid den här tiden, Det är som en adventskalender fast med Pepparkakor en för varje dag från 1 dec till den 24 (vi har ju som ni vet mer än 24 barn men oroa er inte vi har löst det med att göra några extra kakor.) så vissa dagar delar vi faktiskt ut 2 kakor. Dagens peppar kaka gick till Olof. Det var 20 minus grader ute så vi beslöt oss för att hålla oss inne idag. På fm fick Alva, Oskar,Melvin och Olof har börjat att väva varsin duk.,vi andra hade rytmik och därefter spelade vi djurlotto.


Torsdag: Idag har vi påbörjat vårt projekt "tomtelandskap". Barnen fick berätta vad de tyckte skulle finnas med: Tomtefar och tomtemor, tomtesäck, snö, renar med släde, granar, tomtenissar och julklappar. Vi har ett bord som vi ska använda oss av. Bordet behövdes fräschas upp lite så fröken frågade vilka färger vi skulle använda oss av, som vi tycker symboliserar julen. Barnen tyckte grönt för granen, vitt för snön och rött för tomten. Så vi klädde in bordets kanter med dessa färger. Barnen har fått klippa och tejpa på¨egen hand. Genom dagens arbete så tränade vi på att ta en instruktion och genomföra den, finmotorik när vi klipper och tejpar, samarbete vilket hela projektet kommer att gå ut på! resultatet ser ni på bilden här, påminner lite om ett visst lands flagga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar