måndag 25 oktober 2010



Veckans händelse v.43 Stora barn Hakarp

Måndag: Höst i luften, soligt och kallt. Idag promenerade vi till vår naturplats i skogen för att se om det hänt något i naturen. Det första vi såg som var annorlunda var att bonden tagit in kossorna. Idag gick vi upp lite längre i skogen än var vi brukar, där hittade vi ett fällt träd. Det var mycket grenar som man kunde stå på och klättra runt. Trädet var både rymdfarkost och buss, beroende på vem som styrde "det". Trädet upptog hela vår utestund vi hade så roligt och lekte hela tiden. Helt plötsligt tittade fröknarna på klockan och vi insåg att vi borde gå hem för lunch. Så naturen får vi titta närmare på en annan dag,,,
Efter maten läste Susanne ur vår Pippi bok och vi fick rita en teckning efteråt. Dagens kapitel handlade om när Pippi, Tommy och Annika klättrade i träd i Pippis trädgård och hittade ett träd med ett hål i som de skulle klättra in i. På eftermiddagen var vi ute i det sköna vädret, bäst att passa på och få lite sol på oss när den väl tittar fram.

Tisdag: Full aktivitet hela morgonen! Barnen har byggt med lego och klossar, ritat och spelat spel bla. På förmiddagen började solen lysa in genom fönstret och vi fick bråttom ut och leka på gården. Där fanns en hinderbana som Aron hade byggt dagen innan och den tyckte alla att det var roligt att springa i. I sandlådan började Hugo och Oskar att gräva en bro som vi hoppas finns kvar i morgon.
Innan lunch satte vi oss och övade Luciasånger. Många barn kom ihåg sångerna bra från förra året. Det bådar gott inför årets framträdande. Till lunch åt vi ärtsoppa.
Efter lunch vilade vi en stund i soffan medan vi lyssnade på två sagor: Alfons Åberg och en bok om kapten Snorfinger. Sedan blev det fri lek för alla barn.
Onsdag: Axel, Elliot, Aron, Olof, Tindra och Hugo byggde med lego.De tog så många små bitar de kunde hitta och byggde en jättelång orm. Vi räknade hur många fotsteg lång den var och hur många centimetrar det blev och slutligen hur många legobitar totalt de hade byggt ihop. resultatet blev:34 "Ellitotfötter", 653 cm och 744st legobitar. Tänk vad mycket barn kan lära sig bara genom att leka! Det som startade med några legobitar slutade i både språk, matte och samarbetsövningar och allt på på barnens villkor!
Torsdag: Utelek på gården på förmiddagen innan vi gick till kyrkan. I kyrkan pratade Karin om en man som stal pengar från andra människor och om hur Jesus sedan fick honom på andra tankar. Vilken tur att de flesta kan ändra på sig och förstå när man gjort fel.
Efter dagens lunch, som bestod av potatismos och korv, delades barnen in i olika grupper. En grupp (Thilde, Alicia och Signe) lyssnade på lugn och mysig musik och vilade en stund. Axel, Olof, Elliot, Hugo, Alva, Oskar och Tindra lyssnade på ännu ett kapitel ur Pippi Långstrump-boken. De ritade sedan något de hört om i sagan.
Pontus, Aron och Mattis hade matte-lek. De fick olika uppgifter med legobitar att försöka lösa tillsammans. Vi räknade och la i olika färggrupper och byggde ett högt torn och räknade hur många bitar vi använt. Sedan spelade de ett räknespel. Då gäller det att först räkna på tärningen hur många steg man ska gå och sedan kunna flytta rätt antal steg. Inte så lätt alla gånger men väldigt bra träning.
Eftermiddagen har sedan fortsatt med mycket legobygge och även affärslek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar