måndag 8 mars 2010

Hakarp- måndag den 8 mars

Vilket härligt väder vi har haft idag! Dagen har tillbringats mestadels utomhus. På förmiddagen lekte vi alla på gården. Vaktmästaren Bosse hade skottat ihop en stor snöhög åt oss på gården med traktorn och den ville alla barn klättra i samtidigt. Väl uppe kunde man både åka kana och hoppa ner. Riktigt roligt! Även de yngsta barnen vågade ge sig på den stora högen.


Ja nu känns det faktiskt som att våren är i antågande. Det var riktigt varm och skön luft idag. Äntligen, säger väl de flesta. Ute i hönshuset kan vi också se att det går mot varmare tider. Nu har nämligen hönsen börjat värpa ägg igen.



Efter lunch hade vi en stunds vila med sagoläsning. Därefter gick vi ut igen. Några barn vandrade iväg en sväng mot skogen. Snön var så djup där vi gick att vi sjönk igenom ungefär vartannat steg. Barnen låtsades att det var indianerna som lagt ut fällor, och att dom lurade bakom stock och sten för att starta snöbollskrig med oss.


Vi slog oss ner på en solig plats, och barnen sprang iväg och lekte i skogen. Dom hittade flera indianer och björnar på fälten och på kullarna där de sprang. Till mellanmål hade vi med oss ostmackor och äpple, och vi kokade nyponsoppa på stormköket.


När vi gick tillbaka mot förskolan upptäckte vi de stora snöhögarna vid kyrkoparkeringen som vaktmästarna skottat upp med traktorn. Där stannade vi en stund för att klättra och hoppa tillsammans. Högarna såg ut som stora berg, med en dal i mitten- jättekul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar