tisdag 15 maj 2012

Kyrkbacken Hakarp stora barn v.20

Hej!
 Nu var det längesedan vi skrev något här! Hos oss har det varit ganska mycket omändringar som ni alla har märkt! Vi har fått nya hyllor och skoställ i hallen, ett nytt staket runt gungorna, snart en ny grind in till gungorna! Vi kommer även att få en klätterställning med rutschbana och ett nytt förråd.
Under v. 19 och 20 har vi en praktikant från Alfreddalinsskolan, Han heter Alexander och går i åttonde klass. Barnen är väldigt förtjusta i honom, alltid roligt med killar i vår verksamhet!

 Vi håller på med ett litet mini-tema om clowner. Det var barnen som själva pratade om clowner förra veckan, vi var inte sena med att "hänga på". Vi startade upp med att barnen fick själva berätta om vad en clown var för något och hur den såg ut. Sedan använde vi oss utav internet och letade via google efter clowner. När alla har fått välja sin egen bild utav en clown åkte målarrocken på och barnen skulle försöka att rita av bilden. Nästa steg är nu att samla stenar i olika storlekar som vi ska använda till att bygga/konstruera en clown med.

Vi har varit iväg på tre lite längre utflykter den ena bar iväg till Harryssons gård för att titta på ko-utsläpp! Vi promenerade genom skogen ca 2 km regnet dominerade denna dag, men humöret var på topp ändå, härligt! Vi fikade efteråt(i regnet) sedan bar det av hemåt.













Pärl-leden!
Kyrkan har gjort en led som utgår i närheten utav vår förskola, den är 3 km lång och har en väldigt fin natur i sin omgivning. Denna gjorde vi en dag: utefter vägen finns det olika pärlor som har olika betydelser. Vi tittade på dessa och pratade om dess betydelse. Till varje pärla finns även ett förslag på en bön, den läste vi. Under promenaden hittade vi vitsippor. blåsippor och en blandras: det var en rosa sippa! Vi gick även in i ett stim utav myror....lite hysteriskt blev det här och där men som tur var kom vi förbi deras väg efter några hundra meter.
Här startar leden!
En av pärlorna!
















Hägneparken!
Vi promenerade via EBK till egnahems lekpark. Alla barn och fröknar hade medhavd matsäck med fika och lunch. Väl där blev det fotbollsspel och lek i parken. Vi fick även se en man som höll på att fixa med sin "kompostmaskin" en maskin som maler ner kvistar till fint, fint flis som sedan blir till jord.
Det var väldigt intressant att stå och se när den stora pinnen blev flis....mannen visade sedan hur det han hade malt ner för längesedan hade bli´vit fin fin jord.
När vi väl kom hem öste regnet ner, vi hade väldigt tur med vädret denna dag! tack vädergudarna!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar