onsdag 15 februari 2012

Stora barn Hakarp v.7

Tisdag: Alla hjärtans dag! På morgonen satte vi igång att göra smördeg som skulle bli alla-hjärtans-dag kakor. Degen fick sedan vila en stund innan vi satte igång att baka. Vi plockade fram kavlar och pepparkaksmått (hjärtan förstås) och färgade strösocker rosa. Alla barn fick sedan göra hjärtan och dekorera med det rosa sockret. De blev så fina! Kakorna man gjort fick man ta med sig hem när dagen var slut. Uppskattat av alla barn.
Dagens lunch bestod idag av pannkakor som Mattis önskat. Han fyllde 6 år idag. Kalas för honom hade vi efter maten. Vi sjöng för honom och han fick öppna sitt paket som innehöll Spiderman duschkräm. Sedan bjöd han på glass.
Efter kalaset tog vi på oss våra varma kläder och gick ut på gården och åkte pulka.
På eftermiddagen blev fröken (Susanne) inbjuden av Maja, Tindra och Ida H att sitta och titta på ett musikframträdande. Det blev så att fröken blev jury i talangtävlingen "The Voice". Maja sjöng och Tindra och Ida var tigerdansare. Gruppen gjorde ett jättebra framträdande och gick givetvis vidare i tävlingen. Vid det här laget var alla barn danssugna så vi satte på "tuff" musik och dansade disco. Fröken fick även en liten buggtur med Vide och Victor. Efter discot var alla rejält svettiga men det stoppade inte barnen från att fortsätta röra sig. Nu lades det fram madrasser i rad på golvet och en stol ställdes på plats. Sedan gjorde barnen volter så det stod härliga till. Vilka gymnaster vi har!
Avslutningsvis satte vi oss att göra pärlplattor och magnetbyggen svettiga och röda i ansiktet. En härlig eftermiddag!

Torsdag: Idag har vi haft några olika uteaktiviteter på förmiddagen. Det var inte så många barn, endast sju stycken av de stora idag, så vi delade in barnen i två grupper först. Thilde, Elin, Nova och Ida G började med pulkarace i vår backe. Barnen tävlade mot varandra både en och en och två och två i pulkorna. Maja, Ida H och Emma lekte kurragömma och räknade och letade efter varandra. Därefter byggde vi oss en liten enkel hinderbana i snön av däck och de låga bänkarna. Banan avslutades med ett hinderhopp. Roligt tyckte alla barn.
Innan vi skulle gå in och äta lunch samlades vi och fröken Nina berättade att hon hört att någon gömt en skatt någonstans på vår gård. Kanske var det en sjörövare som vi läst om i boken igår? Barnen började leta och till slut hamnade de i hönshuset. Där började det "brännas" rejält och efter en hel del letande och funderande på var skatten kunde gömma sig hittade de den. Alla fick gemensamt titta i påsen och där i hittade de små askar med russin. Vi räknade hur många askar som fanns och hur många barn vi var. Skulle askarna räcka till var och en? Nova fick i uppdrag att ta reda på detta och började dela ut askarna och vilken tur; det blev en ask till varje barn.
Nu var det dags att gå in och äta den goda lunchen som bestod av pannbiff, potatis,sås och diverse grönsaker. Åh så gott det var!
När vi avslutat lunchen satte vi oss att mysa i soffan med våra russinaskar och några trevliga böcker.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar