tisdag 21 februari 2012

Stora barn Hakarp v. 8

Mån: Förra veckan hängde vi ut talgbollar till småfåglarna. Vi hoppas att det kan locka fram lite fåglar som vi kan få syn på. Det har inte varit så mycket småfåglar här i år känns det som. Idag började vi prata lite om fåglar med barnen. Maja och Tindra fick måla en domherre medan de andra barnen var ute på gården. De som var ute på gården fick turas om att ha en liten samling i hönshuset. Där pratade vi om hur många djur vi har, vilka som är tuppar och vilka som är hönor, om deras reden och ägg, hur många ben och klor varje höna har mm. Vi fortsatte även hönspratet efter lunchen med en flanosaga som handlade om en höna som så gärna ville ha kycklingar. Hon lyckades till slut och fick tio små fjuniga kycklingar. Vi diskuterade många intressanta saker och kom till slut in på en diskussion om hönor kan flyga eller ej. Vi bestämde att barnen skulle fråga sina föräldrar tills dagen därpå för att höra vad de visste om saken. Sedan målade vi tuppar.

Ons: Idag är det dags för semle drop-in. Det pratade barnen om redan på förmiddagen och längtade tills det blev dags. Precis som igår var det riktigt halt och slaskigt ute. Barnen fick därför välja om de ville gå ut eller vara inomhus på förmiddagen. Alla ville vara kvar inne. Där hade vi sångstund, fortsatte att prata lite mer om fåglar och lekte en polis och äggtjuvs-lek tillsammans. Vi diskuterade även vad föräldrarna hade svarat på frågan om hönor kan flyga eller inte. Det var lite olika svar men de flesta trodde att hönor kan flyga lite men inte så långt. Efter maten gick vi på en promenad för att få lite frisk luft och för att vi skulle vara pigga tills att föräldrarna kom för att fika med oss. De flesta föräldrarna hade tid att stanna på vårt drop-in och det blev en trevlig eftermiddag med goda semlor och många intressanta samtal.

Tors: Idag kändes det som att våren äntligen är på väg! Solen sken, himlen var blå och det var ca fem plusgrader. Underbart! Tur att det var idag som vi hade planerat in en utflykt. De flesta stora gick i det strålande vädret tillsammans med de mindre barnen iväg till lekparken på Fagerslätt och fikade och lekte. Några stannade kvar på gården och lekte och väntade in kompisarna som hade en skön sovmorgon. Efter lunchen som idag bestod av pannkakor (Elin R och Oskars önskemat) hade vi dubbelkalas eftersom att både Elin och Oskar har fyllt år. Vi sjöng, gav dem presenter och åt glass. Mysigt. På eftermiddagen passade vi på att gå ut och äta mellanmål ute i solen. Vi ser fram emot många fler härliga mellanmål utomhus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar