fredag 24 februari 2012

Huskvarna v.8

En solig vecka!! Redan vår i luften, härligt. I detta vädret glömmer man lätt att det fortfarande är vinter vi har lekt mycket ute på gården.
På måndagen firade vi Astrids födelsedag hon fyllde fyra år.
Vi tog en lång promenad i solen på tisdagen. upp förbi Husqvarna-fabriken, över "vinkbron" och förbi fotbollsplanerna. Vi barn har i uppgift att visa Fröken-Rebecca lite promenadvägar i Huskvarna, det är jättelätt för oss eftersom vi kan så många vägar häromkring.
Gosedjurspåsen. Fröknarna har kommit på en rolig grej som vi har börjat med här på förskolan, en gosedjurspåse. Det är en blå fin påse som alla barnen kommer få med sig hem någon gång. När man har påsen får man ett uppdrag, man ska lägga ner sitt favorit-gosedjur och ta med till förskolan nästa dag. Under dagen kommer barnet få berätta om mjukdjuret för dom andra barnen under en samling. det är spännande att höra kompisarna berätta om sina gosedjur och väldigt roligt att visa upp sitt eget.
Torsdag betyder kristen-samling och då har Rebecca hand om samlingen för fyraåringarna, idag pratade vi lite extra om att det hade fötts en prinsessa. Vi fick göra fina prins- och prinsesskronor sedan pratade vi om fettisdagen. Ann-Charlott hade dom äldre barnen och där pratade dom om att lärjungarna var ledsna för att Jesus snart skulle dödas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar