tisdag 6 december 2011

Hakarp Stora barn v.49

Måndag: Idag kom äntligen den första snön. Barnen har väntat länge. Vi fick en riktigt härlig vinterdag med strålande sol.
Efter dagens lunch fick vi besök av Vides mormor. Hon är riktigt duktig på att pyssla och skapa fina saker så hon ville gärna komma hit till oss och pyssla med barnen. Alla barn fick göra varsitt fantasifullt julkort. Hon hade med sig massor av material som barnen kunde botanisera bland. Det var svårt och spännande att välja bland alla fina saker. Vi pysslade i några timmmar och resultatet blev riktigt vackra kort, alla olika. Vi tackar mormor Birgitta för att hon ville komma till oss.
Under resten av eftermiddagen lekte vi fritt, målade och fortsatte pyssla med annat.

Onsdag: Tänk att vi äntligen kan åka pulka och stjärtlapp igen. Det har vi längtat efter. Under förmiddagen ägnade vi oss åt detta.
Nu har vi så smått börjat julpyssla. Idag har några av barnen gjort gammaldags smällkarameller. Det krävs mycket koncentration och övar även upp fingerfärdigheten att vika silkespapper som ett dragspel och sedan klippa det i remsor. Barnen gick in för det hela med stor energi och nu hänger en vacker rad med karameller i våra fönster och fler ska det förhoppningsvis bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar