torsdag 28 april 2011

Huskvarna V16

Onsdag:

Onsdagen den 20 April gick vi alla på en promenad till Stadsparken i Huskvarna. Dom sju större barnen startade redan kl 9.00 tillsammans med Abbe och Åsa. På vägen till Stadsparken gick dom och övade lite trafikvett, se, höra, gå! Vid den långa uppförsbacken sprang alla barnen och Abbe, en i taget. Åsa skrek; Heja, Heja! Och det var nog tur för det var långt och jobbigt att springa. Efteråt var det skönt att sätta sig och pusta efter ”loppet”. Dom plockade fram förstoringsglas så dom kunde titta ”nära” på allt; myror, blommor och blad. Alla sprang runt som kalvar på grönbete.

Efteråt plockades det fram ur matsäckarna och alla åt en trivsam fika bland vitsipporna.

En timma efter dom andra började resten av gruppen gå. Dom minsta barnen fick åka en bit i kärror. När dom kom fram till Stadsparken hoppade dom minsta barnen ur kärrorna och alla började klättringen upp i parken. En stor backe för små, korta ben men det var kul att springa i dom gamla höstlöven m m så alla kom snabbt upp.

Där uppe träffade man på dom större barnen som just då startade en klättring ytterligare ett steg upp. Barnen som precis kommit stannade och tittade på blommor, plockade pinnar och såg på allt som fanns att upptäcka i skogen.

När alla var tillbaka samlades alla i en ring runt stormköket för att vara med när det tillagades lunch; Brinnande kärlek med morotsstavar bredvid. Dom små som ännu inte hade fikat plockade fram lite smått och gott i sina matsäckar för en kombinerad lunch och fikastund. Allt smakade jättegott! Extra gott att äta utomhus.

Efter en mysig förmiddag i parken bland vitsippor gick alla tillbaka till förskolan. Bland alla soliga och varma dagar så hade dom sagt att den här dagen kunde det ev komma regn. Men efter att det bara kommit några enstaka stänk vid lunchen så var alla väldigt glada och nöjda över dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar