söndag 27 mars 2011

Småbarn Hakarp v. 12

Måndag

Filip, Nova och Ludvig målar vårt landskap i grönt, brunt ochblått. Vi har haft avslappning med sånger ur Majas alfabet.Playdoleran är kul att baka med man kan kavla ut och ta ut med mått eller göra figurer.

Tisdag

Vi leker i dockvrån där dockorna får mat. Uteleken var kul då det var fullt med vatten att gegga med. Vi började att måla nyckelpigor (valnötskal ) dem skall vi sätta i vårt landskap senare.

Wilma, Elin R, Vide och Ida H spelade ballongspelet med Britt. Man slår med en färgtärning och den färg som tärningen har en sådan färgklick tar man och lägger på sin spelplan. Det är mycket att hålla reda på vänta på sin tur, ta rätt färg och inte minst sitta still på stolen.

Onsdag

I dag var det Filip, Nova, Elin F och Ludvigs tur att måla nyckelpigor.Filip är veckans konstnär.På utevistelsen satt några och grävde i sandlådan och de andra var med Angelica i hönshuset och städade och gav djuren mat och vatten. Efter maten läste de något större barnen sagan om Grodan och främlingen av Max Velthuijs och senare på eftermiddagen Lilla Anna som Ella haft med sig.

Torsdag

Vi har varit i kyrkan och Karin berättade om när det var storm på havet och Jesus kom gående på vattnet som blev helt stilla. Vi fick sätta upp flanobilder på tavlan. Vi har upptäckt att det börjat växa krokus i vår rabatt, kul. Ida H såg att på en sida av ett träd var det sol men inte på den andra och så var det med de andra träden också. Mattis gjorde en katapult för kottar, han lade tre träbitar på varandra och en lång tvärs över som han hoppade på så att kotten som låg i andra änden flög högt upp i luften. Så lade han flera träbitar på varandra, funkade det inte lika bra och började då att lägga ett golv till en koja istället, Ida H tyckte det såg ut som ett pussel. Efter maten läste vi Lilla Anna är förkyld och Vad vill du bli när du blir stor? Vide och Elin R spelade ballongspelet och Lotto med Maria.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar