onsdag 23 mars 2011

Hakarp stora barn v12!
Äntligen värmer solen, fåglarna kvittrar för fullt och det är jätte geggigt ute! jippi säger alla barnen! Det gäller att plaska i alla vattenpölarna ute, härligt! Den här veckan har vi fortsatt med våra kasperdockor, det är kul att se barnens fantasi flöda. Det är verkligen ingen docka som är den andra lik. när alla gjort klart sina dockor ska vi dela upp oss i tre olika grupper och sedan får varje grupp hitta på en egen föreställning som de sedan kommer att få visa för varandra.

Som ni redan vet så jobbar vi ju mycket med att dela upp gruppen i mindre grupper, detta gör vi ju av lite olika anledningar, det är lättare för alla att få komma till tals i mindre grupper, vi ser alla barn bättre i mindre grupper, det blir lugnare för barnen och oss i mindre grupper. Vi får många givande diskussioner när vi sitter i grupperna och det i sig är en del av lärandet.
Den här terminen har vi fokuserat mycket på att spela olika sällskapsspel i grupperna, att spela spel ger barnen många lärande situationer, här tränas språk, matematik, empati m m.


Vi har en hinderbana som vi delar med Huskvarnas avd. Denna veckan har vi fått ha den. Vi började med lite uppvärmning. olika rörelsesånger som vi gjorde i ring, "klappa händerna, Vipp på rumpan affär, vi smyger och några till".
Hinderbanan byggdes upp genom tre av våra rum. Barnen fick instruktionen att man så lite som möjligt skulle nudda golvet, sedan fick de lösa hindrena på det sättet de själva ville. Man kan klättra över eller krypa under, gå igenom mm. Det var en utmaning för alla mer eller mindre.

1 kommentar:

  1. Ja den hinderbanan var riktigt uppskattad & "Smyga" sången behöver jag nog ha på text för jag fattar inte vad han sjunger...hehehe
    Kram Ida H

    SvaraRadera