måndag 28 februari 2011

Stora barn Hakarp v.9

Måndag: Under morgonen har vi haft fri lek. På förmiddagen delade vi barnen i två grupper. En grupp (Thilde, Elliot, Melvin, Hugo, Signe och Stella) lekte ute på gården. Den andra gruppen (Olof, Axel, Alva, Maja, Oskar, Mattis, Aron och Alicia) hade rörelsesamling till musik. Vi dansade och hoppade runt till bla "Moster Ingeborg" och "Huvud, axlar,knä och tå". I den sistnämnda sången gäller det att vara snabb i vändningarna eftersom musiken går fortare och fortare hela tiden. Vi avslutade samlingen med avslappning. Efteråt pratade vi om varför det är bra att röra på sig och vad kondition är för något. Det ordet hade barnen inte hört förut.
Efter lunch läste vi ett kapitel ur Pippi Långstrump och ritade sedan händelser ur sagan.
Fri lek resten av dagen.

Tisdag: På förmiddagen var vi ute och lekte. Några barn byggde koja med hjälp av däcken och plankor. Pontus och Aron längtade efter våren och ville hjälpa den lite på traven genom att samla gamla kvistar och grenar i en pulka. På så sätt skulle våren lättare kunna hitta hit. Dagen efter visade det sig att de fick rätt eftersom eftermiddagen på onsdagen var riktigt solig och härlig.
Efter lunch hade vi en stunds vila till musik. Sedan delade vi barnen i två grupper. Några barn fick pröva ett nytt spel: Steka ägg. Ett roligt spel där man får öva på att känna igen siffrorna 1-6. Den andra gruppen hade språksamling. De fick rimma på olika sätt och även försöka göra om texten till en vanlig barnvisa (Imse Vimse spindel). Under resten av eftermiddagen lekte vi och pysslade.

Onsdag: Idag kom en liten förkänning av våren. Äntligen!! Vi var ute både på förmiddagen och eftermiddagen. Det var tom så varmt att vi kunde äta årets första mellanmål ute.

Torsdag: Idag har vi varit i kyrkan. Alltid lika roligt att träffa Karin. Barnen kom glada tillbaka till förskolan sjungandes på "Jesu kärlek bubblar över". Till lunch åt vi jättegoda raggmunkar som Elin hade stekt. Mätta och goa lade vi oss på röda mattorna och lyssnade på klassisk musik. När vi vilat klart sjöng vi tillsammans. Vi har en sångbok med Astrid Lindgrensånger. Fröken (Susanne) sa vad sångerna hette och så fick barnen gissa från vilken film sången är hämtad. Barnen kunde gissa rätt på de flesta. När vi gissat rätt sjöng vi sången tillsammans. Vi hann att sjunga igenom en hel del sånger innan vi blev lite trötta i våra röster.
Under eftermiddagen hade vi fri lek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar