onsdag 12 januari 2011

Veckans händelser Stora barn Hakarp v.2

Måndag:
Nu är vi igång igen "på riktigt" efter ett antal härliga juldagar. Hoppas ni alla har samlat nya krafter inför det nya året som vi hoppas ska bli ett roligt år tillsammans.
På förmiddagen lekte vi ute i snön. Eftersom det inte var så kallt idag var snön byggvänlig vilket barnen tyckte var roligt. Några av killarna (Melvin, Hugo, Oskar, Pontus och Elliot) började bygga en snöfästning. Andra åkte pulka och stjärtlapp nedför backen.
Efter lunch läste vi ett kapitel ur Pippi-boken. Idag handlade det om när Pippi letar efter en spunk. När sagan var slut ritade barnen vad de hört om i sagan.

Tisdag:
På förmiddagen hade vi språksamling där vi delade in barnen i två grupper. De yngsta barnen arbetade med en flanosaga som handlade om ett restaurantbesök. De pratade bla om färger, storlek och smaker. De äldre barnen spelade ett memoryspel där de fick tala om vad som var på bilderna de fick upp och även vilka färger som fanns. De spelade också ett spel där man snurrade en penna som sedan pekade på en bild. Barnet fick då berätta vad bilden handlade om. När samlingarna avslutats klädde vi på oss ytterkläderna och gick ut och lekte på gården. Idag fick vi gå försiktigt för det var riktigt halt.
På eftermiddagen lekte vi fritt inomhus. Några barn blev intresserade av boken om Halvan som flyger helikopter. Utifrån den boken tillverkades pappershelikoptrar som kunde flyga riktigt bra.

Onsdag: Idag blev nog alla överraskade igen när det hade kommit en massa ny snö över natten. Ingen vår i sikte än på länge. Men det är ju härligt att det kan vara så mycket snö när det faktiskt är vinter. Vi får väl inte börja längta för mycket efter våren redan.
På förmiddagen tog alla barn en promenad. Med sig hade de stjärtlappar som skulle användas om vi hittade en lämlig backe. Vi hittade en rolig backe där barnen lekte och åkte. Alla fick pulsa i riktigt hög snö innan vi nådde fram till backen men det var bara roligt. Vi hade också tagit med oss frukt som vi mumsade på mellan leken. På hemvägen fick barnen olika uppgifter. De skulle tex springa till den andra eller tredje vägpinnen eller till något med en specifik färg. Barnen löste sina uppgifter bra.
Efter lunch fortsatte vi att läsa om Pippi. Efteråt målade barnen med flaskfärger eller vattenfärger det som de läst om.

Torsdag: Elliot, Axel, Olof och Hugo ville göra en pilabåge idag, de fick material och sedan gjorde de egna jättefina pilbågar med hjälp av resårband och "blompinnar". Det roliga var när de kunde testa dom i vårt kapprum. En pil flög upp och la sig i en klädkorg!
Aron och Viktor byggde en racerbåt utav kuddarna, den hade två rattar så det krävdes samarbete för att kunna styra båten åt samma håll.
Vi har åkt pulka och stjärtlapp på gården idag. Det var inte så kallt ute idag så snön var ganska lättarbetad idag så grävredskapen åkte fram och även bilar och traktorer, full aktivitet i "sandlådan". På eftermiddagen hade vi först avslappning till musik och sedan sångsamling med Susanne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar