torsdag 27 januari 2011

Stora barn Hakarp v.4 Torsdag: Under förmiddagen var det utelek för några av barnen medan de andra stannade kvar inne. Inne spelade vi bla ett djurlotto. Vi övade samtidigt på att benämna vad alla djur heter. Några barn var riktigt engagerade i legobygge och höll på med sitt bygge länge.
Efter lunchen, som var Korv Stroganoff med makaroner, hade vi vila. Några lyssnade till musik och några läste sagor. Idag läste vi om Alfons som har en hemlig kompis. Efteråt fick de barn som har en "låtsaskompis" berätta för oss om den. Vi pratade om varför det kan vara bra att ha en kompis som man kan träffa när som helst och vad de brukar göra tillsammans. Oskar berättade att hans låtsaskompis bor inne i honom och att han kommer fram när han är ensam. Axels låtsaskompis bor uppe på Simons vind och Elliots kompis bor under hans säng. Alla låtsaskompisarna tycker om mörker.
Under eftermiddagen gick de barn som varit inne på förmiddagen ut och lekte. Alicia och Thilde var inne och lekte mamma-pappa-barn och Pontus och Mattis byggde tåg av kuddar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar