torsdag 11 november 2010

Veckans händelser Huskvarna v.45

Måndag: Utelek på gården. Daniel, Isak, Marie, Johanna, Rebecca, Elisabeth och Felix följde med Gunnel och Nina till biblioteket och affären. Ville, Astrid, Vincent och Noah målade med fingerfärg innan de gick ut. Lunch och avslappning med sagoläsning. Utelek på em igen innan mellanmålet.
Tisdag: Idag hade vi snö på gården. Man kunde rulla snögubbar m.m. Lunch och avslappning. På kristen samling pratade vi om vad man gör på ett bröllop - man kan ha fest. Vi hade också en fest med tårta. Några barn fortsatte festen även efteråt. Det blev även kuddlek, pärlplattor och halsbandstillverkning.
Onsdag: Morgonbön först på morgonen. Det är fortfarande snö så det blev ännu fler snögubbar med morotsnäsor idag. Stjärtlappsåkning mm som är kul ute en vinterdag. Lunch och avslappning. Vi gick en trappa upp och hade en sångstund med Sylvia. Sedan lekte Marie, Johanna och Elisabeth med sin koja. De andra barnen lekte med duplo, playdohlera och gjorde pärlmått.
Torsdag: De större barnen fick klä ut sig till ett troll och tre bockar och agera till sagan om "De tre bockarna Bruse". De var jätteduktiga, kunde alla repliker som de skulle säga och ville fortsätta flera gånger för att kunna testa att vara de olika karaktärerna: ett troll, minsta bocken, mellanbocken och största bocken Bruse. De hade även en liten mattesamling där vi räknade antal, jämförde storlekar och diskuterade olika former. De andra barnen var ute på gården och lekte i den blöta snön. Härligt rödrosiga kom de in och åt potatismos och korv. Efter maten gick alla barnen ut, de små för att sova i vagnarna och de stora för att leka i snön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar