måndag 8 november 2010

Stora barn Hakarp v. 45

Måndag: Idag var det en riktigt kylig morgon med -6 grader på morgonen. Det känns att vintern är på väg.
På förmiddagen tog Elliot, Hugo, Axel, Olof, Alva och Melvin en tur till skogen. Det är alltid lika roligt att klättra bland nedfallna träd och stenar. På vattenpölarna hade det även bildats is och det är också kul att leka med.
De barn som var kvar här på förskolan (Stella, Thilde, Alicia, Victor, Oskar, Aron och Signe) målade med flaskfärger. Vi hade förberett med att sätta upp stora pappersark på dörrarna och sedan fick barnen göra sina konstverk därpå. Riktigt fina blev de!
Efter lunchen, som bestod av lax med potatis och kall sås, hade vi en stunds vila till musik. Sedan gick de barn som var inne på förmiddagen ut och lekte på gården. De som varit i skogen tidigare var inne och pysslade och lekte med lego.

Tisdag: Hej mitt vinterland!! Jaha, så har vi fått snö. Alla barn blev nog positivt överraskade idag när de vaknade. På förmiddagen fick vi raskt på oss ytterkläderna och skyndade oss ut i snön. Vi är verkligen glada över vår lilla pulkabacke som vi fick förra året. Barnen åkte på sina stjärtlappar så det stod härliga till hela tiden vi var ute. Snön var ganska kramgo så det gick även att göra snöbollar och de första snögubbarna för säsongen fick liv också. Vi får väl hoppas att snön ligger kvar några dagar nu i alla fall.
Efter dagens lunch (rotfruktsgratäng med bacon) blev det mys i soffan med Pippiboken. Idag firade Pippi födelsedag och hade kalas för Tommy och Annika. Efter läsningen ritade alla barn det som de kom ihåg bäst ifrån sagan. Resten av eftermiddagen hade vi fri lek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar