tisdag 5 oktober 2010

Veckans händelser v. 40
Stora barn Hakarp

Måndag: Så var det ny vecka igen. Veckorna går verkligen fort.
Denna måndag hade vi utelek i skogen på förmiddagen. Vi gick till en närliggande plats med roliga kullar att klättra på. Barnen fick leka mycket fritt eftersom vi de senaste gångerna vi varit i skogen har gått en hel del. Kullarna blev till öar som man kunde bo på.
Elliot fick en riktig överraskning när han mitt under leken skulle klättra upp på den ena kullen och det sprang ut ett rådjur ur dungen. Rådjuret hade jättesnabba ben och hade sprungit över fältet och försvunnit in i skogen på några sekunder så alla barn hann inte se det.
Under förmiddagen bakade Melvin och Axel bullar för att fira kanelbullens dag. Bullarna smaskade vi på till mellanmålet och även föräldrarna bjöds på kaffe med nybakade bullar när de hämtade sina barn.

Tisdag: Idag fortsatte vi med sagan om Guldlock och de tre björnarna. Eftersom vi nu har läst sagan och visat bilder till några gånger tänkte vi pröva att göra på ett annat sätt. Vi förberedde genom att ställa fram rekvisita så som stolar, ett bord, sängar och tallrikar. En av barnens dockor och tre gosedjur fick vara "skådespelare". Innan vi började fick barnen försöka komma fram till vilken saga vi hade "ställt fram". Efter lite hjälp på traven lyckades de.
Barnen fick nu vara publik när Susanne läste sagan och Pethra och Angelica skötte dockan och björnarna. De satt tysta och lyssnade och tittade hela tiden och verkade tycka att det var riktigt roligt. När sagan slutade ville barnen leka med sakerna. Vi lät dem pröva att göra sagan själva med assistans av oss. Det fungerade jättebra! Alla kom ihåg hur sagan går och vad de olika karaktärerna säger. Alla som ville fick pröva och de allra flesta ville göra det. Det här var ett riktigt roligt sätt att visa en saga på och lärorikt på flera sätt för barnen. Sakerna till sagan fick sedan stå framme under dagen för att de som ville skulle få leka den själva.
Under dagen har vi också haft utelek på gården. Där lekte barnen tex springtävling och då var det Olof som var domare. Våra djur har förstås fått sin dagliga skötsel och denna vecka är det Mattis och Victor som är djurskötare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar